ZKLAMÁNÍ PŘEBÍJÍ VELKÁ VÝZVA

ZKLAMÁNÍ PŘEBÍJÍ VELKÁ VÝZVA

Vzhledem k situaci ve skupině A VTB ligy a především s ohledem na středeční zápas nebyl kouč Nymburka Kestutis Kemzura po porážce ve Vilniusu tolik zklamaný. Jeho tým má už jen velmi malou šanci postoupit do play off, naopak stojí před velkou výzvou projít do osmifinále Eurocupu.

Nymburk se během čtyř dnů dvakrát a pokaždé venku utká s týmy, které v letošní sezoně hráli Euroligu. První na řadě byl zápas s Lietuvosem Rytas ve VTB lize, ve které si český mistr posledními dvěma prohrami tak zkomplikoval situaci, že by se postup do play off rovnal téměř zázraku.


Případná výhra v Litvě by vrátila zpět trochu nadějí, ale nestalo se tak. Rytas byl nad síly Nymburka a vyhrál 104:85. „Nechytli jsme nejlépe začátek zápasu. Dostali jsme několik snadných košů, ale dokázali jsme se zvednout a dostat se zpět. Druhá čtvrtina už nebyla vůbec špatná,“ popsal kouč Kemzura první polovinu zápasu.


„V dalším průběhu jsme ale nezakončili dobře některé akce a nedokázali jsme bránit soupeřův pick and roll. Velký problém nám dělal jejich útočný doskok, po kterém měl Rytas spoustu druhých šancí na zakončení. Jejich střelci jim pak dodali klid. Omar Cook si svoje trojky schovával na důležité momenty,“ hodnotil litevský trenér, který se s Nymburkem vrátil na místo svého někdejšího působení.


„Pozitiva? Neodehráli jsme úplně špatný zápas, hlavně v útoku. V některých částech hry jsme dobře drželi i posouvali míč. Velmi slušné utkání odehrál Vojtěch Hruban, dobré minuty měl i Pavel Houška. Pokud na to lepší ze zápasu navážeme i v Sieně a vydržíme u toho 40 minut, máme proti Montepaschi slušnou šanci,“ uvedl kouč již směrem k Eurocupu.


K němu jsou teď upřené nymburské naděje. Po zklamání z VTB ligy by postup do osmifinále z tak těžké skupiny znamenal satisfakci. „Bude to náš zápas sezony, nečekáme nic jednoduchého,“ předeslal trenér po přeletu z Litvy do Itálie.

 
vloženo: 17.02.2014 20:30 / přečteno: 7423x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.