TŘETÍ PROHRA V ŘADĚ

TŘETÍ PROHRA V ŘADĚ

Basketbalisté Nymburka prohráli ve VTB lize třetí zápas za sebou, když ve Vilniusu podlehli Lietuvosu Rytas 86:104. Stále tak zůstávají na předposledním devátém místě tabulky Skupiny A. Na postup do play off ztrácejí čtyři zápasy před koncem základní části tři vítězství.

V neděli se ve skupině A bojovalo o play off ještě v dalších třech utkáních. Polský Zhořelec si upevnil osmou pozici před Nymburkem, když porazil poslední Kalev. Spartak Petrohrad zaznamenal v boji o poslední postupovou šestou příčku důležité vítězství nad Nižným Novgorodem a tím pádem zachoval jistou, nikoliv však velkou naději na postup také pro Nymburk. Ten čekají ještě zápasy v Novgorodu, s Kubání, v Kazani a s Petrohradem.


Proti Rytasu držel český mistr krok s favorizovaným soupeřem 23 minut. Pak se za stavu 60:55 trefil za tři body Omar Cook a domácí tým šel do rozhodujícího trháku. Nymburk si do té doby počínal zdatně. Obranu neměl sice nejpevnější, ale v útoku se mu dařilo skórovat a být neustále na dostřel.


Od druhé poloviny třetí čtvrtiny mu ale zápas začínal unikat mezi prsty. Nepodařilo se úplně pohlídat osmnáctibodové střelce Palaciose se Seibutisem. Stoprocentní trojkovou bilanci měl Cook, který se z perimetru trefil čtyřikrát.


Nymburku se dařilo omezit ztráty, o míč přišel pouze šestkrát, ale velký rozdíl mezi oběma týmy byl na doskoku. Rytas potrápil hosty 13 útočnými doskoky z celkových 42. Nymburk doskočil jen 23 míčů.


Další zápas ve VTB lize čeká Nymburk příští neděli v Nižném Novgorodu. Ještě předtím ale svede rozhodující bitvu o postup do osmifinále Eurocupu. Z Vilniusu se k ní tým Kestutise Kemzury přesune do italské Sieny na palubovku Montepaschi.

 
vloženo: 16.02.2014 20:15 / přečteno: 7966x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.