VTB LIGA: PŘIDAT 10 MINUT

VTB LIGA: PŘIDAT 10 MINUT

Zajímavý náboj dostal nečekaně sobotní zápas VTB ligy v Kazani. Kvůli odstoupení Doněcku ze soutěže vznikla Nymburku ještě teoretická šance na postup do play off. Cesta do něj však vede pouze přes vítězství v nedělním zápase s Unicsem, který se stal nymburským osudem v Eurocupu.

Nymburk je v Kazani už od úterý. Ve středu ho domácí tým definitivně vyřadil z Eurocupu a protože na sobotu je se stejným soupeřem na stejném místě naplánován zápas VTB ligy, český tým zůstal v hlavním městě Tatarstánu. Mezitím došla zpráva o odstoupení Doněcku, ale přiznejme si, že šance na postup, která se objevila, je velmi malá.


Nymburk by musel vyhrát oba dva zbývající zápasy a doufat, že jeho soupeři (Zhořelec a Petrohrad) ty své prohrají. Navíc by musel v posledním kole zdolat Petrohrad o více než 15 bodů, aby měl nejlepší skóre v případné tabulce tří. A vzhledem k tomu, že ho v sobotu čeká venku zrovna Kazaň, se kterou už v sezoně třikrát prohrál, jsou myšlenky na play off na vedlejší koleji.


Hráči především chtějí navázat na svůj výkon, která po 30 minut předváděli v odvetě Eurocupu. A pokud možno ho ještě o 10 minut prodloužit. „Zkusíme hrát jako ve středu a pak nemít takový výpadek. Když se ho vyvarujeme, můžeme mít i šanci vyhrát. Dokázali jsme si, že se s nimi dá hrát, přestože nehráli nejlepší zápas. Ale ani my jsme nehráli tak, jak bychom mohli, takže je ještě rozhodně co zlepšovat,“ řekl před zápasem Vojta Hruban.


„Doufám, že budeme pokračovat ve stejném duchu, jako jsme hráli 30 minut v prvním zápase tady. Bude to zase jiná soutěž, výsledek se bude započítávat někam úplně jinam. Před koncem VTB ligy jsme v nepříliš dobré pozici, ale každé vítězství pro nás bude určitě cenné a pokud bychom ho získali tady, tak bude o to cennější. Na druhou stranu to, jak jsme tady odehráli tři čtvrtiny prvního zápasu, bude pro domácí tým poučením. Uvidíme, jak k tomu přistoupí oni. Pokud bychom v neděli letěli do Prahy s vítězstvím v kapse, tak by to byl velký bonus. Jak moc je to reálné uvidíme až v zápase,“ přidal svůj názor Jiří Welsch.


Tomáš Pomikálek dostal ve středu od kouče Kemzury téměř 26 minut, během kterých stihl double double. Talentovaný forward dostává v posledních zápasech stále více příležitostí se ukázat a i pro sobotní zápas doufá, že trend bude stejný. „Je to příjemné, jenom aby to vydrželo. Snažím se využít každou minutu co nejlépe a splatit trenérovi důvěru. Záleží na trenérovi, kolik mi dá příležitostí,“ uvedl efektní smečař.


Tímto způsobem zakončoval v posledním zápase hned čtyřikrát. „Je to můj nejoblíbenější a hlavně nejjistější způsob, jak dostat míč do obroučky,“ smál se Tomáš, který také doufá, že jeho tým dobrý výkon z prvního zápasu ještě o deset minut prodlouží.


„Doufám, že to dotáhneme do konce a budeme hrát už celé čtyři čtvrtiny. Chtěl bych, aby ten zápas vypadal jako ve středu. Když si teda odmyslíme tu poslední čtvrtinu, tak jsme hráli dobře. Pouštěli jsme si míč a bylo to takové kolektivní. Dobře, někomu to tam nepadlo, ale bylo to z pozic, které se prostě musí střílet.“


Jedním z klíčových témat zápasu bude, na kolika bodech se podaří udržet kazaňského lídra Andrewa Goudelocka, který ve dvou zápasech play off nastřílel Nymburku 65 bodů. „Samozřejmě, že ten tým táhne, ale on má 90 procent balónu a všech střel, takže pokud vám jeden hráč dá pětatřicet a zbytek dohromady pětadvacet bodů, tak je to pořád dobrá obrana. Jeden hráč zápasy nevyhrává. Samozřejmě on je výborný a zastavuje se strašně těžko. Má těch zbraní hrozně moc. Pokusíme se na něm odvést lepší práci než ve středu, ale těžké trojky, které mu tam padají, člověk nezastaví,“ řekl Vojtech Hruban.


Zápas v Kazani začíná v sobotu v 15:00 SEČ a přímým přenosem poběží na stránkách VTB ligy.

 
vloženo: 14.03.2014 20:30 / přečteno: 8372x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.