TĚŽKÝCH DESET DNÍ

TĚŽKÝCH DESET DNÍ

Nymburk pětidenním pobytem v ruské Kazani ukončil své letošní putování Evropou. Po návratu už ho čeká pouze jeden zápas doma s Petrohradem ve VTB lize, ve které najisto skončí ve své skupině na předposledním místě. Výborně hrající tým Unicsu nedovolil, aby se český účastník prestižní soutěže mohl v posledním kole posunout výš.

Nymburk má za sebou těžkých deset dní, ve kterých třikrát prohrál s Kazaní. (Mezitím také ještě doma s Krasnodarem). Po vysoké porážce doma v osmifinále Eurocupu nejel do Ruska pouze k odvetě, ale i k dalšímu zápasu VTB ligy, který byl shodou okolností zrovna v programu o tři dny později. Dá se říct, že v obou utkáních s lepším soupeřem herně obstál, ale hráče přesto mrzí herní výpadky, které jim nedovolily myslet aspoň v jednom zápase na vítězství.


„Výsledkově to byl asi jeden z našich lepších zápasů proti Kazani. Nemůžu si ale odpustit… Opět jsme tam měli více hluchých míst, než bychom chtěli. Dokážeme s nimi hrát v některých momentech vyrovnaně, ale v jiných jsme jako dorostenci. Neudržíme koncentraci v obraně po celou dobu a to nás proti tak silným týmům stojí dobré výsledky,“ řekl po zápase Petr Benda, který neví, proč výkony Nymburka stále sráží tatáž věc.


„Nemám pro to vysvětlení. Všichni se na to ptáme stejně, protože zatím jsme nenašli recept, jak udržet koncentraci po celý zápas. Vždycky je tam aspoň pětiminutovka, která je z naší strany špatná. A neřekl bych, že je to zkušenostmi. Máme tady dost hráčů nad 30 let. Často to začíná v útoku. Máme tři čtyři základní střelce, ale když jeden dva vypadnou, nejsme schopní je nahradit. Začneme se trápit a pak se to přenese i do obrany,“ uvedl kapitán týmu.


Tahounem Nymburka v druhém zápase byl centr Rašid Mahalbašič. Připsal si double double ze 12 bodů a 10 doskoků, ale žádné pozitivní emoce to v něm nevzbuzovalo. „Nevím, jakou to má cenu, když to nepomohlo k vítězství. Prostě se to stalo a to je tak asi všechno. Jsem za to rád, ale na hřišti jsme stejně prohráli, takže to týmu žádný užitek nepřineslo,“ povídal Rašid.


I na něj doléhaly tři porážky s Kazaní za sebou a už se raději snažil myslet na další zápas. „Je těžké prohrát s tím samým týmem třikrát v řadě. Zkoušeli jsme to na ně všelijak, ale nestačilo to. V každém zápase jsme sice měli dobré momenty, ale také špatné. UNICS nás porazil třikrát v deseti dnech a nám nezbývá nic jiného, než to přijmout.“


„Teď se vrátíme konečně domů a pokusíme se v posledním zápase VTB ligy porazit Petrohrad. Možná už budeme mít k dispozici naše zraněné hráče, kteří nám pomohou. Těch pět dní jsme tu ale nebyli zbytečně. Nabrali jsme tu hodně zkušeností, díky kterým se staneme lepšími hráči “ hledal Rašid pozitiva.

 
vloženo: 15.03.2014 21:27 / přečteno: 8708x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.