UNICS I PODRUHÉ VÍTĚZNĚ

UNICS I PODRUHÉ VÍTĚZNĚ

Nymburk prohrál i druhé utkání, které během čtyř dnů sehrál v ruské Kazani. Tentokrát ve VTB lize podlehl Unicsu 71:85, když jeden z hráčů opět získal double double. Po středečním Tomáši Pomikálkovi to byl v sobotu Rašid Mahalbašič.

Před zápasem se pro Nymburk po zprávě o odstoupení Doněcka ze soutěže naskytla ještě teoretická šance na postup do play off. Bylo však potřeba porazit Kazaň, ale ta byla v této sezoně pro tým Kestutise Kemzury prostě nad jeho síly. I ve čtvrtém zápase vyhrál Unics, tentokrát o 14 bodů.


Nymburk ale stejně jako ve středu v Eurocupu odvedl i v neděli proti jasnému favoritovi dobrou práci. Zápas za Nymburk zahájila stejná základní pětka. Tedy Thomas Massamba, Vojtěch Hruban, Tomáš Pomikálek, Dylan Page a Rašid Mahalbašič. Tato sestava opět vstoupila do utkání odhodlaná nenechat si utéct začátek a to se i podařilo.


Nymburk většinu první čtvrtiny vedl a Kazaň poprvé srovnala až po sedmi minutách na 18:18. To už byl hostující tým chvíli v rotaci. Z palubovky neslezl v první čtvrtině akorát Dylan Page, který ze svých 11 bodů v zápase dal devět v této části. Kazaň ale po úvodní periodě o bod vedla, protože v jejím závěru se za tři body trefil McKee.


Ve druhé čtvrtině se domácí tým výrazně zlepšil. Přidal na doskoku, který mu hlavně pod vlastním košem unikal. Zatímco Nymburk v první desetiminutovce doskočil devětkrát, z toho šestkrát v útoku, v té druhé přidal pouze dva doskoky celkově. Kazaň deset, z toho šest na útočné polovině. Domácí se také rozstříleli z perimetru a přidali čtyři trojky. To byl další důvod, proč v poločase vedli o 11 bodů 51:40.


Nymburk přišel z šatny s odhodláním dál bojovat o co nejlepší výsledek. Během první pětiminutovky třetí části stáhl svou ztrátu o šest bodů zásluhou osmibodové šňůry, ale pak ho v rozletu zabrzdily rychlé dvě trojky Goudelocka. Po nich měla Kazaň zpět dvouciferný náskok. Do konce čtvrtiny se za tři body trefil také Tre Simmons a Nymburk tak před závěrem prohrával o deset, když ve třetí čtvrtině udržel Kazaň v obraně na výborných 14 bodech.


Pro obrat ve vývoji skóre potřeboval přidat v útoku. Jenže přicházely spíš ztráty. Obrana Kazaně jenom výjimečně pustila Nymburk k tak snadném košům, jako dal po asistenci Thomase Massamby Rašid Mahalbašič. Psychologický efekt měl i spektakulární monster dunk Veremeenka přes dva bránící hráče.


Nymburk řešil situace v útoku stále častěji individuálně, zatímco Kazaň upevňovala svou kontrolu nad zápasem. Tři minuty před koncem vedla už o 20 bodů. Hosté ale přesto zakončili zápas důstojně. V závěru několika povedenými akcemi potěšili snad i domácí fanoušky a nakonec prohráli s favoritem o 14 bodů.

 
vloženo: 15.03.2014 17:41 / přečteno: 8879x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.