V NYMBURCE PADL I SARATOV

V NYMBURCE PADL I SARATOV

Po výhře nad Astanou vybojoval Nymburk ve VTB lize další cenné vítězství. Tentokrát porazil Avtodor Saratov 96:86. V součtu s těsně prohraným zápasem Eurocupu v Nancy odehrál český šampion v evropských soutěžích již třetí kvalitní utkání za sebou a dává zapomenout na špatný start sezony.

Kvalitním výkonem v Nancy si o základní sestavu proti Avtodoru řekl centr pivot Garrett Stutz. K němu poslal Kestutis Kemzura do základní pětky Rada Rančíka, Tre Simmonse, Jiřího Welsche a na rozehrávku Dariuse Washingtona.

Oba týmy nezačaly nejlépe v obraně, téměř z každé pozice skórovali. Hosté měli ale přeci jen lepší procento úspěšnosti střelby, které se narodilo převážně z volných střel. Nymburk bránil z odstupu a nepoužíval fauly. Saratov střílel za poločas pouhé tři trestné hody.


Domácí tým také ztrácel na doskoku, v obraně dal Avtodoru za první dvě čtvrtiny šest druhých šancí. Přestože statistiky měl téměř ve všech základních ohledech lepší Saratov, Nymburk dokázal během druhé části smazat narůstající rozdíl dvanáctibodovou šňůrou a šel do vedení. Nedokázal sice zastavit Petersona (20 bodů za poločas), problémy dělali v útoku také Klimenko a Chappell (oba 8 bodů), domácí ale těžili z toho, že měli paletu střelců mnohem pestřejší a vedli po dvou čtvrtinách 49:47.


Začátek druhého poločasu nevykazoval změny v dění na palubovce. Oba týmy se v útoku snadno prosazovaly. Bylo jasné, že cesta k vítězství povede přes mnohem agresivnější přístup k bránění. Ke změně zavelel Jiří Welsch, který sám ubránil tři pozice soupeře za sebou. Peterson nedal ve třetí čtvrtině ani bod. Nymburk do toho výrazně zrychlil přechod do útoku, který táhl především výborný Washington, a nejednou začal dělat Saratovu problémy. Nadějně narůstající náskok ale Avtodor dokázal zachytit hlavně trojkami. Nymburk šel do poslední části s vedením 74:69.


V prvních minutách čtvrté čtvrtiny domácí znovu odskočili na dosud maximální rozdíl devíti bodů a to hlavně zásluhou dalšího výrazného zlepšení v obraně, na obranném doskoku a také díky rychlým brejkům. Ty Avtodor zachytával jen za cenu faulů, nebo vůbec. Šnůra Nymburka se nakonec už podruhé v zápase zastavila na 12 bodech v řadě a šest minut před koncem z toho bylo velmi nadějné vedení o 15 bodů.


Skvělý zápas hrál Jiří Welsch, který útočil na triple double (nakonec 8pt, 8reb a 8as). Své minuty na palubovce dobře zúročil Vojta Hruban, který své herní příspěvky časoval na důležité chvíle, ať už to byla trojka v závěru třetí čtvrtiny, nebo teď ve čtvrté útočný doskok (který tým bodově využil), nebo těžký a úspěšný nájezd do koše, po kterém si jen rozhodčí mysleli, že neměl být ztrestán ještě šestkou navrch. Gradoval i výkon Petra Bendy, nakonec top scorera Nymburka, který si zkušeně odehrál svoje party při pick and rollu.


Nymburk v druhé pětiminutovce poslední části zlomil zápas ve svůj prospěch a nepřipustil drama. Fanouškům se musela líbit dravost a energie všech hráčů, kteří šli hladově za tímto vítězstvím. Ostatně divákům v hale patří velký dík, protože vytvořili, byť v nevelkém počtu, vynikající atmosféru. Jedinou kaňkou na výkonu domácích byl závěr. Nymburk sahal po dvacetibodovém vítězství, ale kvůli výpadku v poslední minutě, kdy byli na palubovce nerozehřátí hráči z lavičky, vyhrál nakonec jen o 10.


Body: Benda 23 (2pt fg 10/9, 5reb), Washington 20 (5as), Simmons 14 (4reb, 6as), Rančík 10, Welsch 8 (8reb, 8as), Houška a Stutz 7, Hruban 5, Raivio 2 - Peterson 28, Klimenko 12, Fortson a Chappell 11.

 
vloženo: 19.10.2014 19:00 / přečteno: 8637x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.