OHLASY PO UTKÁNÍ S VOLGOGRADEM

OHLASY PO UTKÁNÍ S VOLGOGRADEM

Přečte si názory obou trenérů a hráčů po utkání VTB ligy proti Volgogradu. 

Kestutis Kemzura

Vedli jsme téměř celý zápas. V zásadě jsme hráli dobře v obraně. Speciálně Vojta Hruban dobře bránil jejich leadera Culpeppera, ale ten trefil ve čtvrté čtvrtině některé velké střely a my jsme k tomu ztratili hodně míčů. Využili tohle momentum, ztrestali nás z brejků, šli do vedení a my jsme nemohli skórovat. To je basketball, poslední slovo měli oni.

 
Dirk Bauermann

Byl to těžký zápas. Oba týmy mohly vyhrát. V závěru jsme trefili některé těžké střely, hráli jsme dobrou obranu. Jsem za naše hráče rád, protože potřebovali porazit tak silný tým se skvělým koučem. Jsme šťastní, jak jsme zahráli v obraně a za ty střely, které jsme potřebovali k vítězství.

 

Přišlo vám, že byl Nymburk v závěru unavený?

Jak by mohl nebýt. Hrál ve středu ve Španělsku, před dvěma dny českou ligu, před týdnem VTB ligu ve Finsku. My jsme ale také hráli ve středu v Turecku a cestovali jsme. Musím vyslovit svým hráčům uznání. Každý z nich byl trochu unavený. Na Nymburku se to ale asi projevilo více. Bylo vidět, že Washington s tím bojuje. Na útočné polovině byl stále skvělý, ale neměl tak dobrou obranu, jako obvykle.

 

Co jste řekl po zápase Randymu Culpepperovi?

Je to velmi velmi talentovaný guard. Není pochyb, že byl pro nás velmi důležitý.

 
 
Vojtěch Hruban

Vedli jsme 35 minut, vlastními chybami a nedisciplinovaností v útoku jsme jim zápas nadělili. Dostali jsme několik trojek z rychlých protiútoků, kdy jsme měli zatáhnout záchrannou brzdu a faulovat. Nestihli jsme to, oni dotáhli průběžnou ztrátu a koncovku zvládli lépe než my.

Nejprve jsme vedli o deset, pak se oni za pomoci zmiňovaných trojek z rychlých protiútoků dotáhli a závěr zápasu měli pod kontrolou.


Dva technické koše za jeden zápas, to není obvyklé…

První střela, která šla do koše, by tam asi spadla, ale byla soupeřem tečovaná. Druhá střela letěla úplně do háje, ale soupeř praštil do desky a byly z toho dva body. Jsem za to rád, proč ne.


Co se stalo v začátku?

Nemohli jsme se vůbec trefit, i když jsme do zápasu vstoupili v dobrém tempu. Měli jsme volné střely, slušné nájezdy, ale koš by asi zakletý.


Nebylo to tím, že jsme nebyli v zápasovém rytmu, když většina základní pětky v pátek v Brně nehrála?

Zase jsme hráli ve středu. Zápasů je tolik, že vypadnout ze zápasového rytmu se asi ani nedá (s úsměvem).

     
Pavel Houška

Pavle, jaké by bylo tvoje stručné hodnocení zápasu?

Stručné? První půlka dobré, druhá špatné… V první polovině jsme plnili taktický plán, bránili jsme pod představ trenéra. Ve druhé polovině přišla nějaká nekoncentrovanost, špatná komunikace a pouštěli jsme je do jejich silných stránek.

 

To jsou jaké stránky?

Nechávali jsme je hodně najíždět, nepomáhali jsme si správně taktickými fauly. Byly to kombinace drobných chyb, kterými jsme se připravili o vítězství.

 

Kdy se podle tebe lámal zápas?

Ve třetí čtvrtině, kdy hosté zlikvidovali náš náskok. Časově se to shoduje s tím, když nám Culpepper začal dělat problémy při pick and rollu.

 

Podal nějaký lepší výkon než obvykle?

V prvním polovině jsme lépe bránili, vypomáhali jsme si a on se do akcí tolik netlačil. Pak chytil slinu a je těžké takového hráče zastavit. Nevěděli jsme, jestli máme zastavovat jeho nájezd nebo střelu.

 
Petr Benda
Taký zápas, jsme letos ještě nehráli. Soupeře jsme měli na lopatě, až na první čtvrtinu jsme vedli o šest až deset bodů a pak vlastními chybami a nedůrazným vracením se do obrany jsme o náskok přišli. To nás může mrzet. Jednak jsme prohráli dobře rozehraný zápas a vzájemné utkání s tímto soupeřem nám může ještě na konci hodně chybět. 
 
vloženo: 17.11.2014 09:10 / přečteno: 9365x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.