NANCY JE LEPŠÍ V EUROCUPU

NANCY JE LEPŠÍ V EUROCUPU

Už jen deset hodin nás dělí od úvodního rozskoku prvního odvetného zápasu poháru Eurocup. Od půl sedmé večer si to rozdají dva týmy na podobné výkonnostní úrovni ČEZ Basketball Nymburk a SLUC Nancy. Představme si krátce tým našeho soupeře. 

SLUC Nancy si zahrál pětkrát finále francouzské nejvyšší soutěže a to v letech 2005 až 2008 a pak v roce 2011. Ve dvou případech bylo finále úspěšné (2008 a 2011), a tedy Nancy se stalo dvakrát mistrem Francie. Od posledního titulu byla umístění v ProA jako na horské dráze: 2012 – 5.místo, 2013 – 14.místo, 2014 – 4.místo. V sezoně 2013/14 po čtvrtém místě v základní skupině prošel Nancy přes Paris Levalois ve čtvrtfinále a v semifinále statečně vzdoroval po základní části prvnímu Štrasburgu 2:3 na zápasy.

 

V posledních patnácti letech si Nancy vyzkoušelo v Evropě všechny tři úrovně soutěží od EuroChallenge až po Euroligu. V minulé sezoně však díky 14.místu rok dříve, nehrálo žádnou evropskou soutěž. Tým z Nancy v evropských soutěžích nedosáhl žádných výraznějších úspěchů. V roce 2002 vyhrál Koračův pohár a pak už pouze jednou dokázal postoupit ze základní skupiny a to bylo v sezoně 2006/07 v poháru ULEB, prohrál ale hned v osmifinále se Strasbourgem. 

 

V této sezoně si Nancy vede zatím lépe v Eurocupu, kde má jen jednu prohru s Virtus Řím na jeho palubovce. Zápas skončil velice příznivou ztrátou pro Francouze 79:84. Nancy dokázalo vyhrát i na palubovce Spirou a bylo to nejvyšší vítězství, které v letošním ročníku EC zaznamenal a zároveň jediné dvouciferné. Ostatní tři zápasy doma vyhrálo Nancy těsně o 2, 5 a 9 bodů. Rozdíl ve skóre se od prohraného utkání zápas od zápasu zvyšuje. A nás může těšit, že nejmenší vítězství má Nancy právě s Nymburkem. 


Ve francouzské PRO A už Nancy tak úspěšné není a se čtyřmi prohrami z osmi zápasů je aktuálně na 8 příčce, ale týmy na 5. až 10. místě mají shodnou bilanci 4-4. Prohráli s Cholet, Le Mans, Nanterre a Limoges. 

 
vloženo: 19.11.2014 08:30 / přečteno: 9034x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.