ZNOVU DO BOJE SE ZENITEM

ZNOVU DO BOJE SE ZENITEM

Podruhé během pěti dnů se nymburští basketbalisté utkají se Zenitem Petrohrad. Po dvacetibodové náloži, kterou Zenitu uštědřili na jeho palubovce ve středu v Eurocupu, by se jistě nezlobili, kdyby předvedli něco podobného i v neděli ve VTB lize svým fanouškům. Zopakovat mimořádný výsledek a především výkon však nebude jednoduché.

Především proto, že tým Vasilije Karaseva neprochází žádnou krizí. Naopak. Ve VTB lize naposledy prohrál 14. prosince a od té doby drží šňůru pěti vítězství. Poslední triumf slavil v dalekém Krasnojarsku minulou sobotu. A to i přes několik zranění a chřipkové epidemii, která prý v týmu řádila. To si ale podle Karaseva vyžádalo svou daň v dalším zápase proti Nymburku. Teď však ruský kouč přivezl do Nymburka již kompletní a odpočatý tým. Tedy kromě Andreje Kosčejeva, který si v Krasnojarsku utrhl achilovku a sezona pro něj skončila.


„Nebylo jednoduché hrát den a půl po divokém letu z Krasnojarsku. Borovnjak a Hodge tam odehráli celý zápas včetně prodloužení. Tým se potýkal s různými problémy. Teď musíme zapojit zpět na plno do hry Kulagina a Valijeva. Hodge, Komolov a Stephans musí nabrat síly po nemoci,“ řekl Karasev po prohře s Nymburkem. Je tak jasné, že jeho týmu několik dní odpočinku prospělo a do Nymburka přijede silnější.


O síle Zenitu svědčí i samotné postavení v tabulce. Petrohrad je zatím pátý s deseti výhrami a pěti porážkami. Play off by mu tak nemělo uniknout. To Nymburk na něj zatím ztrácí čtyři místa a potřebuje tak odehrát mnohem lepší druhou polovinu základní části, než měl tu první. Před dvěma týdny ale nezačal odvety šťastně, když doma prohrál s Rigou. Pak si sice vylepšil pozici výhrou v Astaně, ale další domácí ztráta by vyhlídky na vyřazovací část opět hodně zamlžila.


„Ve VTB lize stále nejsme v pozici, kde bychom chtěli být. V Astaně jsme sice konečně zlomili sérii sedmi porážek, ale na vítězství v Kazachstánu musíme navázat i na vlastní palubovce. Už jen kvůli našim fanouškům, které jsme porážkou od Rigy nepotěšili. Situace ještě není ztracená, musíme o play off bojovat, dokud na něj máme šanci,“ řekl směrem k zápasu s Petrohradem nymburský trenér Kestutis Kemzura.


Ten připouští, že vítězství v Eurocupu nad Zenitem týmu dodalo sebevědomí i do dalšího souboje ve VTB lize, ale nic neznamená. „Z toho zápasu můžeme vycházet, ale jinak na něj můžeme zapomenout. Čeká nás nové utkání v jiné soutěži, které bude mít svůj vlastní příběh. Porazit tak silný tým dvakrát za sebou nebude snadné. Když ale navážeme na naše poslední výkony, máme šanci,“ uvedl kouč, jehož tým musel mezi oběma souboji absolvovat ještě jeden zápas v Opavě.

 
vloženo: 07.02.2015 17:14 / přečteno: 8307x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.