DRUHÁ VÝHRA NAD CMOKI

DRUHÁ VÝHRA NAD CMOKI

I podruhé v této sezoně VTB ligy vyhrál Nymburk nad běloruským Cmoki Minsk. Tentokrát na jeho palubovce 85:68. Po zápase se český tým posunul na 13. místo tabulky a na play off ztrácí dvě výhry. Bodově nejlepší zápas odehrál obranář Vojta Hruban, výborně zahrál i Garrett Stutz či Luboš Bartoň. Nymburk však podal v Minsku především kvalitní týmový obranný výkon.

Nymburk šel do zápasu oslaben o stabilního člena základní pětky Chrise Burnse, který zůstal na hotelu s virózou. Místo něj se od začátku na palubovce objevil Luboš Bartoň a nakonec odehrál zřejmě nejlepší zápas v Nymburském dresu. K němu poslal kouč Kestutis Kemzura na palubovku čtveřici, která v posledních zápasech nastupuje v základu pravidelně. Byli to Jiří Welsch, Vojtěch Hruban, Tre Simmons a Garrett Stutz.


Hostující tým hledal v prvních minutách zápasu útočný rytmus. Protože ale dobře bránil, nepustil Minsk v úvodu do více než pětibodového vedení. Z kvalitní obrany se Nymburku časem začaly dařit i přechody do útoku. Šňůrou 10-0 se dostal do vedení, které už do konce zápasu nepustil.


Ještě v první čtvrtině se Luboš trefil dvakrát po sobě za tři body. Nymburský forward byl i platným obráncem. Po jeho rychlém přechodu do úroku se vteřiny před prvním klaksonem snadno trefil Petr Benda a stanovil skóre na 20:13.


Druhou čtvrtinu začal Nymburk v útoku opět rozpačitě. Minsk stáhnul jeho náskok šestibodovou šňůrou. Koš Cmoki odemkl až Derek Raivio s Garrettem Stutzem povedeným alley-oopem. Hned na to dal svou první trojku Pavel Houška. Když našel Darius Washington parádní zadovkou volného Petra Bendu, vedl Nymburk poprvé už o 10 bodů. Za chvilku dal další trojku Houška. Závěr poločasu ale hostům vůbec nevyšel. Minsk během několika akcí stáhl náskok Nymburka na tři body. V poločase pak vedl český tým o čtyři 42:38.


Minsk pomáhal Nymburku častými ztrátami. Částečně i kvůli tlaku nymburské obrany přišel v první půli o míč celkem dvanáctkrát. Nymburk měl jen čtyři ztráty. Kde se mu nedařilo, bylo na doskoku. Tam dominoval poměrem Minsk 20:9.


Ve druhé půli si vzal Nymburk rychle zpět dvouciferný náskok a tím se uklidnil. V obraně se vrátil k výkonu v první čtvrtině a ve třetí čtvrtině dovolil Minsku jen 12 bodů. Bodově táhli tým Vojtěch Hruban a Garrett Stutz. Ten zároveň hodně pozvedával svůj tým i na doskoku pod oběma koši. Oba týmy se nebály používat více fauly, což hru hodně kouskovalo. Nymburku to ale vyhovovalo více. Vedl a šestky proměňoval se slušnou úspěšností a před poslední čtvrtinou vedl o 12 bodů.


Přesto se ze zápasu v poslední části ještě málem stalo drama. Nymburk ztratil koncentraci a Minsk dával do poslední čtvrtiny maximální energii. Maras přiblížil Minsk už na tři body, ale v tu chvíli hosté ukázali svou sílu a opět zabrali. Na Marase odpověděl stejně Vojta Hruban, kterého našel na perimetru volného Tre Simmons. Ten měl do té doby v zápase pouhé dva body ze šestek a k tomu sedm neúspěšných střel z pole. Jeho první úspěch ale přišel v pravý čas. Jeho trojka definitivně zlomila odpor Cmoki.


Ještě před Simmonsem se ale už po čtvrté za tři trefil Luboš Bartoň. Ofenzivně kvalitní zápas hrál i Garrett Stutz, který ve čtvrté čtvrtině dokončil svůj double double. Minsk už dvě a půl minuty před koncem věděl, že zápas nevyhraje a tak si jeho koncovku Nymburk bez problémů pohlídal. Dosáhl tak cenného vítězství venku, ale pokud chce dále útočit na play off, musí vyhrát dva následující domácí zápasy se Samarou a Loimou. První z nich je v plánu už ve čtvrtek, druhý v neděli. Následující týden tak hodně napoví.


Statistiky zápasu najdete ZDE.

 
vloženo: 15.02.2015 16:29 / přečteno: 8898x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.