VYLÁMALI JSME SI ZUBY

VYLÁMALI JSME SI ZUBY

Hodně driblinku, střely v poslední vteřině limitu na postupný útok a špatné řešení ofenzívy při cloně na hráče s míčem, to byly nejčastější výtky našich hráčů ke hře a podle jejich hodnocení byl náš největší nedostatek na útočné polovině.

Jiří Welsch

Soupeř hrál přesně tak, jak jsme předpokládali – rychle, agresivně a dobře střelecky. A protože my nejsme dostatečně chytrý tým, abychom je přelstili, tak jsme si na jejich hře vylámali zuby.

 

Čím jsme měli jejich hru přelstít?

Rychlejším pohybem míče, protože jejich obrana každého pick and rollu byla extrémně agresivní. My místo toho, abychom se v momentě, kdy vypomáhali na cloně, rychle zbavili míče a tím pádem vytvořili přesilovou situaci, tak jsme dál utápěli v driblinku a nic jsme z toho nezískávali.

 

Byl i soupeř podobně agresivní v útoku jako v obraně?

Myslím si, že naše obrana zase nebyla tak špatná. Je to hodně útočně laděný tým a dostali jsme jen 74 bodů. Dneska nás nepřestříleli, ale v rozhodujících chvílích zápasu svoje body dali.

 

Kdy nastaly ty rozhodující chvíle zápasu?

Čtyři minuty před koncem za stavu 64:64 jsme udělali několik chyb způsobených absolutní nekoncentrací v obraně. Oni nám odskočili na 68:64. Tady se lámal zápas. My jsme udělali chyby v obraně a nenahradili jsme to v útoku.


Byl to podle tebe jeden ze smolných zápasů letošní sezony?

Nemyslím si, že bychom dnes měli smůlu. Podobných zápasů jsme v této sezoně odehráli více, kdy jsme po velkou část zápasu hráli dostatečně dobře, abychom vedli a byli lepším týmem. Ale nedotáhli jsme to do konce, protože jsme v klíčových chvílích, kdy nerozhodují nádherné basketbalové akce, ale drobnosti jako třeba rozbít nějakou clonu, odstavit hráče, který jde na útočný doskok nebo se vrhnout po míči na zem, jsme ustoupili od obrany, která nám nesla po většinu utkání své ovoce.


V tomto utkání jsi prokázal, že umíš dát i koš z dlouhé vzdálenosti. Je to alespoň malá osobní náplast na dnešní prohru?

Jestli někdo hrál dobře a přesto tým prohrál, může to být možná nějaká menší vnitřní útěcha, když je někomu dvacet let, ale mně v pětatřiceti je to už celkem jedno. Já jsme z té porážku opravdu hodně naštvaný…

 
Tomáš Pomikálek

Vůbec nechápu, proč jsme ve druhém poločase ustoupili od hry, která v prvním fungovala. Po změně stran jsme se zase udriblovávali do konce útoku a pak měli těžké střely. Že jsme je nedali, to se nemůžeme vůbec divit. Třeba Vojta se dostal asi k pěti střelám, ale všechny byly v posledních vteřině útoku.

 

Byla agresivita soupeře větší než obvykle?

Možná rozhodčí pustili trochu tvrdší hru, nepískali všechny kontaktní situace. Oni hrají dobře fast break. Na jedné straně získají míč a valí to přes hřiště a tam dávají lehké koše.

 

Soupeř se zdál být i hodně rychlý…

Bisons mají na perimetru hodně menších hráčů, všichni to jsou dobří střelci a jsou opravdu schopni rychlého pohybu.

 

Mrzí taková prohra více než třeba s Kazaní nebo CSKA?

Mrzí… Tohle byl zápas, který jsme měli vyhrát. V zápasech proti týmům jako Kazaň by byla výhra bonus, tady to měla být „povinnost“.

 
Petr Benda - Tuukka Kotti - Tomáš Pomikálek
 
Petr Benda

Potkali jsme se dnes se sousedem z tabulky ligy a případná výhra by nás možná posunula před ně a tím by se naše šance na play-off zvýšili. Soupeř byl na náš výborně připravený, znal naše akce dokonale, výborně bránil naše clony.

My jsme neodehráli špatné utkání na obranné polovině, ale zase nás srážely občasné chyby. Věděli jsme, že jsou skvělý tým v rychlých protiútocích. Několik lehkých košů v první půli se promítlo do poločasového skóre, i když jsme ze hry měli určitě více než hosté. Hráli jsme lépe, ale bodově to vidět nebylo. Ve čtvrté čtvrtině jsme zahráli opět pět minut dobře, dostali jsme se do vedení, ale poslední čtyři minuty jsme dobře nesehráli. Naše střelby nebyly dobře vypracované, byly přes hráče a v posledních vteřinách útoků.
 
vloženo: 23.02.2015 01:57 / přečteno: 8671x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.