PŘESTŘELKU VYHRÁL SARATOV

PŘESTŘELKU VYHRÁL SARATOV

Nymburk si připsal další porážku ve VTB lize, tentokrát opět velmi těsnou. S Avtodorem Saratov prohrál na jeho palubovce 101:97. Nepomohla ani vynikající bilance 13 trojek z 27 střel, která hosty dlouho držela ve hře. Trojky ale dobře trefoval i soupeř a ty dvě poslední v závěru rychkle za sebou ho nasměrovaly k vítězství.

Na to, že Saratov patří nejofenzivnějším týmům VTB ligy, se od úvodních minut nekonala žádná přestřelka. Zatím. Nymburk dlouho držel Avtodor na pěti bodech, než po pěti minutách dostal dva rychlé koše a kouč Kestutis Kemzura raději sáhl k prvnímu time outu. Po něm se na palubovce poprvé v zápase objevil uzdravený Tre Simmons, který měl svému týmu pomoci s ofenzívou. Ta byla stejně jako v posledních zápasech v úvodu málo produktivní.


V obraně to ale Nymburku z počátku fungovalo, a tak držel v závěsu. V posledních minutách první čtvrtiny ale hráči Saratovu trefili několik střel a tak náskok domácího týmu pozvolna narůstal. Po trojce Kolčenka vedl Avtodor 23:12.


I ve druhé čtvrtině to Nymburku dlouho moc nepadalo. A to ani z dobrých pozic, které si vytvořil rychlým pohybem míče. Když dal již čtvrtou trojku Saratova Downs, vedli domácí již o 13 bodů. Zpět pod deset snížil nájezdem Darius Washington, ale předcházely tomu dvě předchozí nevyužité jasné příležitosti skórovat.


Jeden z mála nymburských hráčů, kterým se střelecky dařilo, byl Pavel Houška. Po něm se za tři body konečně trefili Tre Simmons. Pak Avtodoru nepomohla jeho opora Fortson. Po jeho technické chybě snížil Nymburk na šest bodů a měl míč. Svou následující šanci ale nevyužil zblokovaný Washington a na druhé straně vzápětí přišla již šestá trojka Saratova.


Chytil se ale Simmons, který poslal v jedné minutě další dvě trojky a po nich šel Nymburk do šatny jen z pětibodovou ztrátou. Na to, jak to v některých momentech prvního poločasu vypadalo nepříjemně, to byl dobrý výsledek. Saratov vedl po 20 minutách 42:37.


Do druhého poločasu vstoupil lépe Saratov, který rychle navýšil vedení, ale zakontrovali Garrett Stutz a Vojtěch Hruban. První z nich se prosadil v podkošovém souboji přes obrovitého Fesenka a druhý dal trojku. Avtodor ale dál tlačil. Po několika přímočarých akcích, které dokázaly lehce rozebrat nymburskou obranu, už zase vedl dvouciferným rozdílem a Nymburku začal zápas zase utíkat. Prohrával už o 16 bodů.


I z toho se ale dokázal dostat. Pavel Houška trojkou stáhl rozdíl opět na jednociferný. Po další trojce Vojty Hrubana už prohrával jen o čtyři body. A když se skvěle střílející Pavel Houška už po x té trefil za tři, bylo to už o jen o dva body. Vysoké skóre třetí čtvrtiny (29:29), ale uzavřel také z perimetru již šestnáctibodový Fortson.


Ve vynikající trojkové palbě pokračoval hned na začátku poslední čtvrtiny opět Hruban. Desátou a jedenáctou trojku přidali Derek Raivio a znovu Vojta, který poprvé v zápase vyrovnal na 75:75. Kvalitu zpoza oblouku ukazoval ale také Saratov. Downs dal svému týmu opět mírný náskok. Rychlým protiútokem po trase Raivio – Burns ale Nymburk opět srovnal. Hrál se velmi atraktivní ofenzivní basketbal, který Nymburku vyhovoval stále. I proto si sedm minut před koncem čtvrtiny vzal domácí kouč time out.


Z velké dálky pak Saratovu naložil další trojku Simmons, špatně bránitelný obr Fesenko ale tříbodovou akcí srovnal. Za chvíli se znovu prosadil po útočném doskoku přes Pavla Houšku opět s faulem. Těžko ale něco vyčítat. Fesenko má při 135 kilogramech výbornou dynamiku. Z perimetru se pak již potřetí ve čtvrté části trefil Downs. Když se k němu za chvíli přidal Peterson, odskočil Saratov rychle o šest bodů. Do konce zbývaly dvě minuty a Nymburk byl pod tlakem.


Pak ale sehrál dobrou akci, na jejímž konci byl na oblouku volný a znovu přesný Simmons. Jenže co naplat, když Fesenko byl k nezastavení. Přesto šel Nymburk do poslední minuty jen s jednobodovým mankem, když Hruban s Washingtonem vybojovali míč a předvedli ukázkový rychlý protiútok.


Jenže pak přišlo špatné rozhodnutí. Předcházely tomu dvě proměněné šestky Vzdychalkina. Nymburk pak měl míč a rukách Dariuse Washingtona. Bylo potřeba dát ještě jednu trojku na srovnání, ale Washington volil rychlou a nepřipravenou střelu přes clonícího hráče, i když byl čas ještě akci rozehrát a najít lepší pozici. Míč se odrazil ke Vzdychalkinovi, který okamžitě vyslal do brejku smečujícího Petersona. Bylo rozhodnuto. Poslední slovo měl ještě devatenáctibodový, a nakonec nejlepší střelec Nymburka Chris Burns, ale to už nic neměnilo na konečné porážce jeho týmu o čtyři body.


Statistiky najdene ZDE.

 
vloženo: 22.03.2015 14:47 / přečteno: 7288x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.