SEZONA ZAČÍNÁ V NEDĚLI S KALEVEM

SEZONA ZAČÍNÁ V NEDĚLI S KALEVEM

V neděli 4. října v 16.00 vstoupí ČEZ Basketball Nymburk do nové sezony. A začínat se bude zostra zápasem VTB ligy. Do Sportovního centra přijede estonský vicemistr Kalev Tallin i s několika reprezentanty z nedávného evropského šampionátu.

Nymburk má za sebou výsledkově úspěšné přípravné období, do něhož se však až na závěrečné soustředění připojila čtveřice českých reprezentantů navrátivších se z mistrovství Evropy. To samé platí o kouči Nymburka a národního týmu zároveň Ronenovi Ginzburgovi. Jen o několik dní déle byl s týmem další hráč, který v září reprezentoval svou zemi – Belgičan Maxime de Zeeuw.


O absenci reprezentantů i hlavního kouče po většinu letní přípravy však vědělo vedení Nymburka dlouho dopředu, proto se podařilo negativa tohoto stavu eliminovat na minimum. Než se k týmu připojil Ronen Ginzburg, vedl ho jeho dlouholetý souputník a izraelský krajan Oren Amiel. Navíc Ginzburg měl reprezentanty, a tudíž hlavní nymburské opory, na šampionátu denně na očích.


„Tohle je samozřejmě obrovská výhoda. Budeme se s Nymburkem prezentovat stejným stylem basketbalu. Systémy budou podobné. Víme, co od nás trenér bude chtít, což přechod do klubu usnadní a nebude tolik vadit, že jsme s týmem byli až poslední dva týdny,“ uvedl Petr Benda, který se na mistrovství Evropy prezentoval skvělými výkony. Bohužel si však z Francie přivezl lehčí zranění, který jeho start v Nymburce zhruba o dva týdny odloží.


Kvalitními výkony se v přípravě prezentovaly všechny zahraniční posily, které rychle vstřebávaly rychlý a fyzicky náročný herní systém. Michael Dixon, Chasson Randle, Howard Sant-Roos, Julian Vaughn a po svém příjezdu i Max de Zeeuw se navíc prosazovali i střelecky. Dařilo se i českému nováčkovi Martinovi Peterkovi.


„S přípravou můžeme být spokojení. I přes komplikace, které nám přinesl Eurobasket 2015, jsme udělali maximum proto, abychom do prvního zápasu s Tallinem nastoupili připravení jak po taktické, tak i fyzické stránce. I když pravda se ukáže až na palubovce. V neposlední řadě se také v týmu vytvořila dobrá chemie, což je podstatný kamínek do mozaiky,“ prohlásil trenér Ronen Ginzburg, který se se vrací na kolbiště VTB ligy po dvou letech.

 
vloženo: 01.10.2015 18:50 / přečteno: 7921x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.