S ROGAŠKOU VÍTĚZNĚ

S ROGAŠKOU VÍTĚZNĚ

Po několika tréninkových jednotkách v slovinském Zreče nastoupili nymburští hráči k prvnímu z trojice přípravných zápasů. Soupeřem jim byl vicemistr slovinské ligy Rogaška, který nakonec prohrál 67:86.

Trenér do utkání ze čtrnáctky hráčů vybral tucet. Do sestavy nebyli tentokrát zařazeni Benda a Welsch. Nominované hráče pak trenér Ginzburg točil tak, aby se zátěž rovnoměrně rozdělil mezi všechny hráče. Nejvíce minut odehrál Vojta Hruban 28 a Maxim de Zeeuw 23, ostatní se vešli do rozpětí patnáct až dvacet minut.


Soupeře jsme trápili rychlým protiútokem a trojkami. Ve střelbě z dlouhé vzdálenosti vynikali Randle (7/4) a de Zeeuw (6/3). O trochu horší byla defenzíva a nesehraný tým se také dopouštěl častěji ztrát. Obrana byla v některých úsecích a některých sestavách stoprocentní, v jiných naopak skřípala. „Příprava je od toho, abychom našli ty nejlepší varianty,“ podotkl Luboš Růžička, asistent trenéra Ginzburga.


V zápase se v úvodu lépe prosazovali Slovinci, kteří brzy po začátku vedli 8:4. Ještě do konce čtvrtiny se ale do vedení dostal Nymburk. Jednobodový náskok se za dalších deset minut zvýšil na 14 a sympatický výkon Lvů pokračoval i po přestávce. Hra se opticky vyrovnala, ale vedení hráčů Nymburka se pohybovalo v rozmezí osmnácti až dvaceti čtyř bodů. Herně však byl český tým lepší a jen chybičky v obraně nebo útoku jim nedovolily si vytvořit vyšší náskok. Velice dobře se na obou stranách hřiště prezentoval Vojta Hruban.


Utkání shrnul hlavní kouč Ronen Ginzburg slovy: „Byl to první zápas, který jsme odehráli v plném složení včetně reprezentantů, vyjma Bendy a Welsche. V zápase jsme ukázali mnoho dobrých věcí i věcí, na kterých musíme zapracovat, zejména na obranné polovině. Ukázalo se však, že jsme na dobré cestě. Je potěšující, že hrajeme aktivně v přechodové fázi směrem dopředu, což soupeři činilo největší problémy.“


Body: Randle 18, de Zeeuw 15, Dixon 14, Hruban 10, Houška 8, Sant-Roos 7, Peterka 4,... trojky: 25/8, TH 14/10

 
vloženo: 24.09.2015 21:44 / přečteno: 8686x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.