TAKÉ DRUHÝ ZÁPAS VÍTĚZNĚ

TAKÉ DRUHÝ ZÁPAS VÍTĚZNĚ

Nymburští basketbalisté předvedli i v dalším utkání tentokrát proti týmu Zlatorog Laško pohlednou a rychlou hru. V každé čtvrtině přidal k náskoku několik bodů a bodový účet se po čtyřiceti minutách zastavil na hodnotě 99:66.

Tentokrát zamířili nymburští Lvi do čtrnáctitisícového městečka Laško, aby zde sehráli s místním klubem další přípravný zápas na svém slovinském soustředění. Pivovarna, dnes Zlatorog, Laško si pamětníci možná pomatují v souvislosti s prvním přestupem Radka Nečase do Nymburka. Radek přišel v roce 2003 právě z tohoto klubu, kde absolvoval svoje jediné zahraniční angažmá. V této sezoně obléká dres Laška pivot Matej Krušič, devatenáctý nejužitečnější hráč Kooperativa NBL, jenž oblékal dres USK Praha.

Radek Nečas 

V minulé sezoně skončilo Laško na 4.místě v základní skupině, ale ve čtvrtfinále podlehlo pátému Tajfunu Šentjur, pozdějšímu mistru Telemach ligy a budoucímu našemu soupeři v FIBA Eurocup. Solidní letošní formu ukázal slovinský tým před týdnem na turnaji v Bratislavě, kde porazil PAOK Soluň i Cibonu Záhřeb a prohrál jen s Interem Bratislava. „Právě z tohoto turnaje jsme věděli, že Laško je tým dobře střílející ze střední a dlouhé vzdálenosti. V turnaji dali Soluni 15 a Ciboně 17 trojek. To bylo pro nás důležité memento,“ poznamenal Luboš Růžička.

 

Proti nymburskému týmu, který na soupisku oproti včerejšímu zápasu doplnil Jiřího Welsche, však domácí neměli šanci. Zejména v prvním poločase Lvi předváděli nátlakovou hru v obraně i útoku. Jen v první čtvrtině je přeci jen domácí trochu trápili trojkami, když na svých 16 bodů za čtvrtinu využili čtyři trojkové koše. Nymburk ale hrál rychle dopředu. Rychlými protiútoky se hra na útočné polovině zkracovala a skóre narůstalo strmě nahoru. Za poločas nastříleli hosté 51 bodů a především druhou čtvrtinou položili výborný základ k celkovému výraznému vítězství. Zápas se ale nehrál bez obran. „Utkání mělo náboj a jiskřilo se na obou stranách,“ všiml si Rudolf Šimeček.   

 

Na začátku druhého poločasu domácí hodně přitvrdili, hráli až na hranici nesportovních faulů a chvíli trvalo, než se český tým s agresivitou vyrovnal. „Bylo to trochu ragby, ale nakonec jsme se s jejich obranou vypořádali chytrou hrou. Nutili jsme domácí ke ztrátám v útoku a vyráželi jsme do rychlých protiútoků. V postupném útoku jsme nutili soupeře k chybám v rotaci a díky tomu jsme si vypracovávali volné střelecké pozice,“ doplnil asistent trenéra Luboš Růžička. Po překonání tvrdé hry domácích Nymburk opět kontroloval hru a určovat její tempo.

 

„Předvedli jsme velmi dobrý výkon na útočné polovině. Byl vidět velký progres v útočných systémech, kde jsme hledali mnohem lepší akce než v předchozích zápasech. Opět jsme měli velice dobrou přechodovou fázi do útoku a myslím si, že jsme na dobré cestě, abychom byli připraveni do prvních zápasů VTB ligy. V obranné fázi jsme pracovali zodpovědně. I když se objevily nějaké chybičky, panuje i s naší defenzivní hrou spokojenost. Solidní střídání mají za sebou oba mladíci Svoboda a Peterka. V neděli nás čeká Domžale, které bude zase o stupínek lepším soupeřem už podle soupisky, kterou pro letošní sezonu připravilo,“ uzavřel hodnocení Růžička.

 

Body: Sant-Roos 23,Dixon 14, Randle, de Zeeuw a Vaughn po 10, Houška 9, Hruban a Peterka 6,Kříž a Svoboda 5,Welsch 1, TH: 24/21, trojky 17/8 (domácí 25/11), ztráty/zisky 14/11, doskoky 37 (domácí 23), asistence 11, čtvrtiny: 16:23, 12:28, 19:23, 19:25

 
vloženo: 25.09.2015 22:46 / přečteno: 8508x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.