DRUŽSTVO NYMBURKA ZRAJE

DRUŽSTVO NYMBURKA ZRAJE

„Hostem“ na utkání Nymburka a Jeniseje Krasnojarsk byl také Jiří Zídek, člen direktoriátu VTB ligy, který je oficiálním představitelem VTB ligy v Eurolize, v basketbalové asociaci FIBA a dalších mezinárodních organizacích. Krátce se s vámi podělí o postřehy ze zápasu.

Jirko, jak byste zhodnotil zajímavý zápas Nymburka a Krasnojarsku?

Byl to vybojovaný zápas. Když se po převaze v prvním poločase skóre vyrovnalo, nepodlehli jsme panice. Dali jsme klíčové střely zvenku a nájezdy, které nebyly nikterak jednoduché, jsme dokázali proměnit. Takové situace určitým způsobem ukazují, že družstvo zraje, i když v něm nejsou hráči s nějakými obrovskými zkušenostmi. Složité situace zvládli naši hráči s rozvahou a to nám dává určitě dobrý výhled do budoucna.

 

Jak si vysvětlujete vlnovky ve skóre především během druhého poločasu?

Takový průběh je odrazem vyrovnané soutěže. Podle soupisek je vidět, že všech 16 klubů jsou seriózní organizace, které sestavily týmy schopné konkurence. Ve VTB lize je prostě kvalita a velká vyrovnanost. Jsou v ní dominantní týmy jako CSKA nebo Chimki, ale ostatní týmy už jsou na podobné úrovni. Žádný tým si v zápase nemůže dovolit usnout na vavřínech ani na pět minut, protože soupeř se hned při jakékoliv příležitosti vrátí do zápasu.

 

Vám osobně se zápas s Jenisejem líbil?

Ano, líbil. Na takový zápas se dobře kouká. Byl to bojovný zápas a myslím, že výkon týmu splňuje očekávání, které mělo vedení klubu i trenéři. Tým by měl hrát se srdcem a na sto procent. Všechny čtyři zápasy to ukázaly. Pochopitelně se budou dělat chyby, protože rychlejší styl s větší rotací je náchylnější k chybám.    

 
vloženo: 21.10.2015 06:44 / přečteno: 7821x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.