KRASNODAR DOMA OPLÁCEL

KRASNODAR DOMA OPLÁCEL

Více než poločas hrál Nymburk s účastníkem Top 16 Euroligy na jeho palubovce vyrovnanou partii. Pak Lokomotiv Kubáň Krasnodar patnáctibodovou šňůrou odskočil a získaný náskok dotáhl do vítězného konce. Oplatil tak Nymburku porážku ze začátku sezony.

Nymburk, který přijel do Krasnodaru bez Petra Bendy, zahájil zápas s euroligovým favoritem slibně. Během první čtvrtiny se prezentoval výbornou hrou především na vlastní polovině. V obraně dovolil domácím hvězdám pouze 13 bodů, dobře doskakoval a snažil se o rychlý přechod na útočnou polovinu. Tam si v první čtvrtině pomohl i třemi trojkami Vojtěcha Hrubana, Maxe de Zeeuwa a střídajícího Martina Peterky. Minutu před koncem vedl o sedm bodů 18:11, čímž Lokomotiv mírně zaskočil.


S trojkou Delayneyho zkraje druhé části byl už ale Lokomotiv na dostřel a za chvíli i poprvé v zápase převzal vedení. Nymburk byl dlouho na 18 bodech, protože se jeho útočná souhra na dlouhé minuty zadrhla. Po zbytečných chybách několikrát přišel o míč a soupeře také pouštěl k útočným doskokům, které většinou vedly k bodům z druhých šancí. Až po více než šestiminutovém střeleckém výpadku se trefil Howard Sant-Roos po asistenci Marka Jagodiče-Kuridžy. Přeťal tak 14 bodovou šnůru Lokomotivu.


Nymburk pak opět vyrovnal hru a vrátil se k obraně z první čtvrtiny. De Zeeuw mohl vyrovnat, ale koš s faulem šestkou nepotrestal. Naopak na druhé straně zůstal volný na perimetru Zubkov a Lokomotiv Znovu odskočil na čtyři body. Trefou z otočky ze střední vzdálenosti Max De Zeeuw přeci jen ještě do poločasu korigoval ztrátu. Krasnodar vedl po poločase minimálním náskokem 31:29.


Ve druhém poločase dokázal Nymburk dvě a půl minuty rychle reagovat na koše Lokomotivu a po další skvělé přihrávce Jagodiče-Kuridžy snadno srovnal stav Peterka. Trojou ale opět odskakoval Delaney a šestky Randolpha už znamenaly pětibodové vedení domácích. To bylo pro Nymburk složité, protože se opět dokázal dotáhnout, ale soupeř mu hned na to rychle utekl. Vzápětí bylo ještě hůř, protože Delaney z velké dálky trefil už svou třetí trojku. Šnůra 8:0 přiměla kouče Ginzburga k time outu.


Ale i po něm tlak Lokomotivu pokračoval a tak jeho šnůra narostla na 15 bodů, než ji opět přetrhl Sant-Roos. Posledních sedm minut třetí čtvrtiny vyhrál Krasnodar 18:6 a před poslední čtvrtinou vedl 56:44. Bylo by ještě hůř, kdyby Michael Dixon nesebral v posledních vteřinách míč najíždějícímu Voronovovi a úžasným buzzer beaterem přes celou palubovku nesnížil o tři body.


Po minutě poslední části potrestal Singletonovu špatnou přihrávku Pavel Houška a snížil na 10 bodů. Domácí kouč Bartzokas měl obavy ze ztráty koncentrace a tak si vzal time out. I po něm měl v ruce volnou trojku Chasson Randle, ale další zdramatizování odmítl. Chvíli na to na druhé straně stejnou příležitostí nepohrdl Broekhoff a jeho tým opět vedl o 13 bodů. Šikovný Dixon si pak napíchl vymezené území a skóroval s faulem. Tříbodová akce držela Nymburk v desetibodovém závěsu.


Náskok, který si Lokomotiv vybudoval ve třetí čtvrtině, už ale euroligové tým dokázal udržet až do konce. Ještě tři a půl minuty před koncem ztrácel Nymburk jen devět bodů, ale pak dal hodně důležitou trojku Singleton, který posunul svůj tým do dvanáctibodového vedení a definitivně uklidnil domácího favorita. Lokomotiv pak ve zbytku času přidal ještě pět bodů a zvítězil 75:58.


Body:

LOK - Randolph a Broekhoff 12, Delaney a Singleton 12...

NBK - De Zeeuw 9 (6d), Sant-Roos (4d, 3a), Hruban 7 (4a, za 3b 2/4), Jagodič-Kuridža 7 (6d, 3a), Vaughn 6, Houška 5 (5a), Peterka 5 (3d), Randle a Welsch 2.

 
vloženo: 25.01.2016 20:29 / přečteno: 8388x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.