V NEDĚLI NA KAZAŇ

V NEDĚLI NA KAZAŇ

Je před námi další velký zápas ve VTB lize. Do Nymburka přijíždí ruská Kazaň, která sice letos válčí jen v Eurocupu, formu má ale euroligovou. UNICS po slabší loňské sezoně dokazuje, že opět patří mezi absolutní ruskou špičku.

Tým koučovaný trenérem Jevgenijem Pašutinem prohrál ve VTB lize naposledy 16. října na CSKA. A předtím pouze jednou v překvapivě hned na úvod doma s Minskem. Hned na to zavítal do hlavního města Tatarstánu Nymburk a prohrál jen o sedm bodů. Bilance 14-2 řadí Kazaň, která doručuje téměř 90 bodů na zápas, na aktuálně druhé místo tabulky.


Jednoznačným lídrem týmu je rozehrávač Keith Langford, který v Kazani působí již druhý rok. Bývalý hráč San Antonia v NBA je s 20,56 body na zápas zároveň nejlepším střelcem celé soutěže. UNICS má ale v kádru celou řadu talentovaných hráčů včetně zkušeného řeckého veterána Konstantina Kaimakoglua, Bělorusa Arcioma Parachuskiho, Španěla Joaquima Coloma nebo Američana lataviuse Williamse.


„Není třeba zdůrazňovat, jak silnou soupiskou Kazaň disponuje. Mají euroligové kádr, byť letos hrají „jen“ Eurocup, kde si s předstihem zajistili postup do play off. Táhne je Keith Langford, ale není na to sám. Mají minimum slabin, ale pokusíme se nějaké najít. Hrajeme doma, kde se nám daří a jsme tu konkurenceschopní. Musíme hrát od začátku s maximálním soustředěním, podat výkon na hranici našich možností a pak uvidíme, co se stane,“ uvedl kouč sedmého týmu tabulky Ronen Ginzburg.


Utkání začíná ve Sportovním centru výjimečně v až v 18.00. O přímý televizní přenos se postará kanál NOVA Sport 1.

 
vloženo: 29.01.2016 18:47 / přečteno: 8637x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.