PORAZIT SOFII A UDRŽET NADĚJI

PORAZIT SOFII A UDRŽET NADĚJI

Basketbalisty Nymburka čeká ve středu zápas o přežití v Poháru FIBA Europe. V 18.30 přivítají Lukoil Academic Sofia a musí zvítězit, aby si uchovali naději na postup do play off.

Porážka z bulharského Botevgradu 62:76, kde Sofia hraje své pohárové zápasy, je jednou z příčin nymburských problémů v soutěži. V nadstavbové skupině P Nymburk prohrál všechny zápasy venku včetně tohoto a jediné vítězství, byť přesvědčivé, uhrál český tým doma proti lotyšskému Ventspilsu. Proto nemá situaci ve svých rukou a musí doufat v příznivé výsledky ostatních zápasů skupiny. A samozřejmě oba své zbývající vyhrát.


„Bohužel taková je situace. Na venkovních palubovkách jsme si situaci více než zkomplikovali a teď musíme doufat, že budeme mít štěstí na další výsledky. K tomu musíme také vyhrát doma se Sofií i Antverpami. Nebude to jednoduché, ale dokud je tu šance, budeme věřit ve šťastný konec. V domácích zápasech počínaje Sofií mu půjdeme naproti,“ uvedl nymburský trenér Ronen Ginzburg.


Ten bude stejně jako celý tým sledovat úterní zápas skupiny, ve kterém Antverpy hostí Ventspils. Pokud lotyšský tým venku vyhraje, zajistí si jako první postup a Nymburk bude mít opět situaci ve vlastních rukou, protože za týden ho čeká domácí závěr právě s Antverpami. V opačném případě by musel (v případě vítězství nad Sofií), spoléhat, že Ventspils za týden v Bulharsku prohraje.


Nymburk v Sofii odstřelil šesti trojkami Pavlin Ivanov. Produktivní byl i Quence Taylor. Naopak nejlepší střelec týmu Žejlko Sakič byl Nymburkem ubráněn. „Budeme se připravovat na Sofii jako na tým, ale především se budeme soustředit sami na sebe. Hrajeme doma, budeme mít podporu našich fanoušků a musíme vyhrát, jinak jsme ze hry. Tak to je,“ dodal nymburský kouč.


Klub pro své fanoušky připravil akci 1+1. Vstupenky zakoupené na utkání se Sofií lze následující týden vyměnit zdarma za lístky na zápas s Antverpami.

 
vloženo: 26.01.2016 15:07 / přečteno: 8618x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.