HOŠI DĚKUJEM

HOŠI DĚKUJEM

Rezervní tým Nymburka srdnatě bojoval ve čtvrtfinále Českého poháru proti aktuálně nejlepšímu českému týmu z Děčína, který si postup do Final 4 vybojoval až v poslední minutě utkání. Konečný výsledek Nymburk B - Děčín 67:72!!

Byl to skvělý večer ve fantastické atmosféře. I když od druhé čtvrtiny nymburští hráči stále doháněli mírné vedení daleko zkušenějších hostů, bylo vidět, jaké úsilí musí Děčín vynaložit, aby odolal nymburskému tlaku, který domácí dovedl až do absolutně vyrovnané koncovky. Tentokrát fanouškovské HOŠI DĚKUJEM bylo namístě!!   

 

Muži B dnes nastoupili k pohárovému utkání proti současnému lídru KNBL Děčínu. Pro většinu hráčů to byl druhý zápas v jeden den, jelikož muži A v ten samý den hráli proti Lukoil Sofia a družstvo U19 hrálo proti Zlínu. Děčín nám bohužel nevyšel vstříc s přeložením zápasu na čtvrtek, a tak se hrálo v devět večer.

 

Kluci se soupeře nezalekli a do utkání vstoupili s obrovskou energií a bez respektu. Od první minuty jsme Děčínu ukázali, že do Nymburka rozhodně nepřijel pouze na výlet a pokud bude chtít uspět, bude muset o vítězství bojovat. Velmi dobrou obranou a častým přebíráním jsme vyhráli první čtvrtinu 20:19 a ve druhé jsme vedli 28:21. Pak ale soupeř zagresivnil obranu a my jsme zbytečnými ztrátami Děčínu darovali lehké koše, jež znamenaly poločasový výsledek 32:40 pro hosty.

 

Po přestávce jsme ještě zintenzivnili náš výkon. Kluci hráli místy až nad hranicemi svých možností, trefili jsme střely z dálky a náskok Děčína jsme začali pomalu stahovat. Minutu před koncem jsme utkání vyrovnali na 67:67 a šlo se do vyrovnané koncovky. V ní byl bohužel pro nás Děčín šťastnějším týmem a zvítězil 67:72. Naši hráči odehráli výborný zápas. Donutili jsme Děčín, aby hrál na sto procent po celé utkání, a my jsme se ani na chvíli nevzdali, žádný míč pro nás nebyl ztracený. Všichni hráči zaslouží za předvedený výkon uznání. Obrovský dík patří také fanouškům, kteří si našli, v tak pozdní hodinu, cestu do haly, zaplnili Komendu a podporovali náš tým po celý zápas. Naše cestu v poháru skončila, ale odcházíme se vztyčenou hlavou.

 

Body: Kříž 25, Svoboda 15, Peterka 12, Ivan 4, Vitek 3, Kotásek, Dlugoš, Kolář a Senohradský po 2

 

Pavel Budínský - trenér Děčína

Byl zápas těžší, než jste čekali?

Podle výsledku to tak vypadá. Já jsem čekal, že to bude takové utkání, když postoupí soupeř do čtvrtfinále, není to náhoda a potvrdilo se, že je tady spousta talentovaných hráčů, kteří se dnes předvedli v dobrém světle.

My jsme předvedli směšný, trapný a hanebný výkon. Někteří hráči si mysleli, že nebudou muset vynaložit žádné úsilí a opak se stal pravdou. Tohle bylo výborné utkání, aby si každý uvědomil, že bez poctivé práce a normálního profesionálního výkonu se nemůžeme měřit s nikým.   

 

Luboš Růžička - trenér Nymburka

Skvělý zážitek pro všechny zúčastněné!!

V první řadě bych chtěl dát velký kredit nymburským fanouškům, protože vytvořili vynikající kulisu a bez nich bychom se do vyrovnané koncovky nedostali. Dále bych chtěl vyslovit i velké poděkování našim hráčům. Pro ně to byl svátek a mrzí mě, že jsem nemohl otočit více hráčů, protože všech dvanáct by si to zasloužilo za svou práci v tréninku, v zápasech první ligy a vůbec za svou práci v Akademii. Bohužel, nebo bohudík (úsměv) byl zápas příliš těsný na to, abychom mohli hrát v širší rotaci.

Děčín jsme udrželi na 72 bodech a to je skvělé číslo. Kluci ukázali, že i v takovém raném věku jsou vyspělí a že práce celé Akademie dává smysl. Chtěl bych vyslovit ještě velký kredit všem trenérům od minižáků, kteří Martina Koláře, Edu Kotásk a další vypiplali, aby v budoucnosti z nich mohli vyrůst výborný hráči.

Na jednu stranu je škoda, že nám los přidělil Děčín, který se nevzdává. Musel hrát v plné sestavě… To je takové naše malé vítězství, že jsme je donutili hrát v takové sestavě a naplno.

Utkání se lámalo ve druhé čtvrtině, kdy Děčín získal poprvé výraznější vedení. Co se stalo?

Děčín hrál trochu jiný způsob obrany, který naši rozehrávači nedokázali dobře přečíst a trápili jsme se v útoku. Až po chvíli jsme našli skulinky, jak se do jejich obranného valu nabourat a zase jsme se dostali do zápasu. Jsem moc rád, že kluci nedali hlavu dolu za stavu mínus deset a stále bojovali.

 
  
 
vloženo: 28.01.2016 08:14 / přečteno: 9871x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.