SUVERÉNNÍ VÝHRA S VOLGOGRADEM

SUVERÉNNÍ VÝHRA S VOLGOGRADEM

Velmi suverénně se Nymburk vypořádal s důležitým zápasem v boji o play off VTB ligy. Volgograd, který tlačí na postupovou osmičku, porazil jasně 103:76. Český zástupce v soutěži se tak posunul na šestou příčku a osm zápasů před koncem má na devátý Volgograd náskok už čtyř výher.

Nymburk začal velmi svižně. Stejně jako proti Děčínu měl dobrý start Vojta Hruban, který nakopl tým razantním dunkem po asistenci Jirky Welsche. Nymburk získával převahu, kterou kouč Ginzburg ještě podpořil tím, že na palubovku poslal Michaela Dixona. Ten se do zápasu uvedl dvěma trojkami, po nichž Nymburk vedl už 23:10.


Domácí tým se nadále činil v útoku. Volgograd nestíhal po neúspěšných střelách návrat do obrany. Nymburk dobře bránil, sbíral odražené míče a zdobil ho rychlý přechod na útočnou polovinu, který často ústil ve snadné koše. Hra domácích se fanouškům musela líbit, Nymburk dominoval, hrál jednoduše a velmi rychle. První čtvrtinu vyhrál jasně 34:17.


Po již druhé trojce Martina Peterky vedli domácí již o 20 bodů a to bylo odehráno jen něco málo přes 10 minut. Nymburský nápor neuvadal, dařilo se všem. K velkému zápasu se nadechoval Peterka, jehož střela z otočky byla hodně sebevědomá, ale úspěšná. Martin byl již na 10 bodech. Zápas zakončil s 16 body a s více než 30 minutami herního času. Výborně se tak chytil příležitosti, kterou od kouče dostal poté, co se hned v úvodu zranil jiný power forward Max De Zeeuw.


Pak ale přeci jen častěji nacházel Volgograd cesty ke skórování. Byli to hlavně Ibekwe a Jefferson, kteří probudili ofenzívu Rudého října, a hra se vyrovnala. Nymburk už vedl o 25 bodů, ale vinou ztráty koncentrace do poločasu o 11 bodů z vysokého náskoku přišel. Do šaten se tak šlo za stavu 55:41.


Úvodních pět minut druhého poločasu ale byla koncentrace Nymburka zpět. Domácí tým vyhrál tuto pasáž 10:2 a vzal si zpátky dvacetibodové vedení. Trojky Ibekweho, Zavorujeva a Mateiunase byly nepříjemné, ale Nymburk na ně vždy našel odpověď v útoku a tak si relativně pohodlný dva a dvacetibodový polštář přinesl do poslední čtvrtiny.


Hned na jejím začátku se vyfauloval Julian Vaughn a Nymburk přišel o další podkošovou oporu. Volgograd opět stáhnul ztrátu, ale trojky Sant-Roose a Randla zase domácí tým uklidnily. Byly to trojky č. 8 a 9 a Nymburk je do té doby střílel z téměř 70% úspěšností, což byl také jeden ze základních prvků nedělního úspěchu. Zápas byl rozhodnutý, ale Nymburk vydařenými akcemi dál bavil fanoušky i sebe a hrál naplno až do konce. I proto se nakonec dočkal i stovky.


Před tripem do Ruska jsme si tak upevnili pozici v osmičce pro play off. Nyní však čeká tým dvouzápasový výjezd. Ve čtvrtek se na něm poprvé v této sezoně utká se Zenitem Petrohrad. V neděli pak vyzve kazašskou Astanu


Body:

NBK – Dixon 17 (6a, za 3b 4/6), Peterka 16 (5d, za 3b 2/2), Randle 16za 3b2/4), Sant-Roos (9d, 3a, 3z, 5ztr), Benda 11 (6d), Vaughn 8 (4d), Jagodič-Kuridža 8, Hruban 6, Welsch 4 (6a), Svoboda a Kříž 2.

VOL – Ibekwe 27 (10d), Jefferson 15, Zozulin 11…

 
vloženo: 06.03.2016 20:45 / přečteno: 8130x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.