VE ČTVRTEK V PETROHRADU

VE ČTVRTEK V PETROHRADU

Až březen přinese v této sezoně první vzájemné utkání Nymburka se Zenitem Petrohrad. Čtvrtý tým soutěže, který má ze všech týmu VTB ligy odehráno zdaleka nejméně zápasů, nás přivítá v domácím prostředí Sibur Areny.

Petrohrad v této sezoně prohrál zatím jen pouhé čtyři zápasy, i když z části je to dané tím, že jich odehrál pouze 16 a čeká ho tak našlapaný závěr základní části. Třeba CSKA odehrálo o devět zápasů více, Nymburk o šest.


Český tým ví, jaký je to pocit zvítězit nad Zenitem na jeho palubovce. Loni v Eurocupu tam vyhrál o 21 bodů. Ve VTB lize byly oba loňské zápasy velmi těsné ve prospěch ruského týmu, který je oba vyhrál o čtyři body. Dál se historie vzájemných zápasů nedatuje, protože Zenit vznikl až v roce 2014.


„Čeká nás těžký soupeř z elitní čtyřky, ale úplně bez šancí proti němu nejsme. Věřím, že pokud nás neopustí forma, se kterou hrajeme v posledních zápasech, můžeme v Petrohradu uspět, přestože Zenit letos patří do užší ruské špičky,“ uvedl kouč Nymburka Ronen Ginzburg. „Máme na to, abychom v Petrohradu zvítězili,“ dodal jeho asistent Lubomír Růžička.


Zenit se na závěr základní části pořádně posílil. Z beznadějně poslední Vity Tbilisi ulovil zámořského forwarda Omara Thomase, který přitom do Gruzie přišel až v lednu. Během devíti zápasů se ale stihl stát druhým nejlepším skórerem ligy s průměrem 19,9 bodů na zápas, ke kterým přidal i 10,2 doskoků. Obě čísla ho dostala na soupisce Zenitu na první místa v těchto statistikách, ačkoliv za svůj nový tým ještě nenastoupil. První zápas v jeho dresu ho čeká už ve čtvrtek proti Nymburku.


Už v lednu posílil Petrohrad lotyšský reprezentant Kaspars Berzinš. 213 cm vysoký pivot přišel z Nižného Novgorodu a tak v této sezoně už proti Nymburku nastoupil a prohrál. V lednu jsme ho v jeho posledním zápase za Novgorod udrželi ve Sportovním centru na sedmi bodech. Naposledy však Bizonům nastřílel třiadvacet. Berzinš umí skórovat i z perimetru. Úspěšnost trojek mí na 60 procentech.


Velice důležitou součástí Zenitu jsou také oba američtí guardi Ryan Toolson a Zabian Dowdell. Oporami Petrohradu jsou i další Lotyš Janis Timma a vynikající ruští střelci Pavel Antipov a Artěm Vichrov. Jak si proti nim povedou hráči Nymburka, můžete sledovat od 18.00 na webu VTB United League.

 
vloženo: 09.03.2016 20:35 / přečteno: 7783x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.