BOJ S ASTANOU I S ÚNAVOU

BOJ S ASTANOU I S ÚNAVOU

V neděli bude Nymburk usilovat o další vylepšení své pozice v tabulce VTB ligy. V kazašské Karagandě mu bude od 11.00 soupeřem nejen domácí BC Astana, ale i únava z náročného cestování, časový posun a absence dvou klíčových hráčů.

Nymburk sehraje na aktuálním tripu svůj druhý zápas. V tom první prohrál ve čtvrtek v Petrohradu. Na palubovce čtvrtého týmu ligy sehrál tým Ronena Ginzburga dobrou partii, ale vysoké tempo útočně vedeného zápasu určitě sebralo hodně sil. Navíc rotace Nymburka postrádala dva muže obvyklé základní pětky, což bude stejné i proti Astaně. Tým trenérů a fyzioterapeutů měl po nočním pátečním přeletu Petrohrad – Moskva – Karaganda hlavní úkol dát družstvo dohromady.


„V sobotu máme den k dobru, který maximálně využijeme k regeneraci a odpočinku. Přelet včetně tříhodinového čekání na letišti v Moskvě byl náročný, ale atmosféra v týmu je dobrá. Hráči jsou sice unavení, ale to je součást naší práce. Věřím, že se s tím vším v neděli vyrovnáme. Víme, o co jde. Náš čas přijde zítra,“ řekl na hotelu v Karagandě Ronen Ginzburg poté, co skončila příprava u videa.


Při ní se trenéři zaměřovali na hlavní esa čtrnáctého týmu tabulky, kterými jsou zejména čtyři zámořští borci a bodově nejproduktivnější hráči Astany Nik Caner-Medley, Kenneth Hayes, Patrick Calathes a již domestikovaný Kazach Jerry Johnson. Osu týmu tvoří dále Ukrajinec Kyrylo Natjažko, Rus Alexej Žukaněnko a Kazaši Rustam Jargalijev a Anton Ponomarev.


Ofenzíva obou nedělních soupeřů je navlas stejně produktivní. Oba týmy doručují na zápas průměrně 81,7 bodů. Rozdíl je ale v obraně, kde Nymburk inkasuje 81 bodů, zatímco Astana 92,1. Kazašský tým je navíc v krizi. Prohrál posledních šest zápasů. A k tomu vlastně ztratil výhodu domácího prostředí. Počínaje nedělí se po zbytek základní části přestěhoval z Astany právě do Karagandy.


Nymburku se proti Astaně daří. Vyhrál všechny tři dosavadní vzájemné duely. Naposledy doma v říjnu o pohodlných 18 bodů. Nyní však přijel do Kazachstánu bez dvou klíčových hráčů. Jiří Welsch a Maxime De Zeeuw budou scházet především v obraně. Tým má navíc, jak už bylo řečeno, za sebou náročné cestování. Který z faktorů nakonec převáží, můžete sledovat v neděli od 11.00 na stanici NOVA Sport 1 nebo na stránkách VTB ligy.

 
vloženo: 12.03.2016 17:42 / přečteno: 7853x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.