V KARAGANDĚ S PŘEHLEDEM

V KARAGANDĚ S PŘEHLEDEM

Výprava Nymburka se z tripu vrátí s bilancí 1-1. Po prohře v Petrohradu se tým Ronena Ginzburga perfektně vyrovnal s podmínkami v kazašské Karagandě, kde porazil Astanu 98:63 a má tak na postup do play off opět náskok čtyř výher.

Hostům se povedl vstup do utkání. Když po dvou a půl minutách dostal první koš, měl již na kontě sedm bodů. Ani trojka Calathese však Nymburk nezastavila v úvodním rozletu. Naopak Astana se sama nesrovnala s podmínkami v hale, kterou musela vzít zavděk jako domácím prostředím. Často ztrácela míče, navíc Nymburk trpělivě bránil, hlídal si doskok a vyrážel do rychlých brejků kdykoliv to jen šlo.


O rozehrávku se starali Michael Dixon s Vojtou Hrubanem, který se na tuto roli posouval při absenci Jiřího Welsche, a za první čtvrtinu zapsal 7 bodů a 3 doskoky. Dixon k 5 bodům přidal 4 asistence. Body přidávali i Howard Sant-Roos, Petr Benda, Marko Jagodič-Kuridža či Julian Vaughn. Nymburk hrál v útoku rychle a kolektivně a první čtvrtinu vyhrál jasně 25:12.


Sebevědomý výkon podával Nymburk i v druhé části, během které se dostal již do dvacetibodového náskoku. Většina času se odehrávala na jeho obranné polovině, protože Astana dlouho a většinou marně dobývala jeho obranu. Naopak Nymburk po zisku míče většinou zakončoval rychle. Téměř ideální první poločas skončil naší výhrou 48:25.


Podle nymburských not se hrálo i po přestávce. Uběhlo dalších pět minut hry a Nymburk nasázel Astaně dalších 20 bodů, zatímco inkasoval pouze sedm. Minutu před koncem třetí části už to bylo o 40. Kvalita hry domácích pod dojmem zoufalství z vývoje zápasu upadala víc a víc. Nymburk vedl po 30 minutách 77:40.


Ve čtvrté čtvrtině hosté s vysokým vedením v zádech zvolnili v obraně a nechali také soupeře, aby si zahrál. Z hlediska výsledku nebylo moc co řešit. Trenér Ginzburg maximálně rozšířil rotaci a nikdo z jeho hráčů neměl minutáž pod deset. Stovka sice nepadla, ačkoliv k ní měl Nymburk v závěru několik střeleckých příležitostí, ale to bylo asi tak to jediné, co by po jasném zápase mohlo mrzet.


Body:

AST - Ilin 12, Johnson a Caner-Medley 10…

NBK - Hruban 20 (6d, za 3b 3/4), Dixon 12 (9a), Sant-Roos 12, (7d, 8a), Randle 10, Peterka 9, Jagodič-Kuridža a Kříž 8, Vaughn 6, Benda 5 (10d, 3a), Svoboda 5, Houška 3.

 
vloženo: 13.03.2016 12:50 / přečteno: 8160x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.