V NEDĚLI NA PETROHRAD

V NEDĚLI NA PETROHRAD

Zápas týdne VTB ligy uvidí fanoušci Nymburka, kteří se chystají v neděli do Sportovního centra. Přijede čtvrtý tým soutěže Zenit Petrohrad a vedení ligy mu věnuje velkou pozornost, protože je pro oba týmy velice důležitý z hlediska boje o pozice před play off.

Ruský tým chce skončit v elitní čtyřce a mít tak ve čtvrtfinále velice důležitou výhodu domácího prostředí při zahajovacím a rozhodujícím zápase. Nymburk se zase nechce spokojit jen s postupem z osmého místa, které by znamenalo čtvrtfinále s CSKA Moskva. Stále má reálnou naději na sedmou příčku, na které se momentálně nachází, a o kterou bojuje s Nižným Novgorodem.


„V Petrohradu jsme se Zenitem hráli vyrovnaně tři čtvrtiny, takže se s nimi můžeme měřit a věřit si. Zvlášť v domácím prostředí. Stále bojujeme o lepší než osmé místo před play off,“ připomněl kouč Nymburka Ronen Ginzburg měsíc starou prohru 90:102.


Petrohrad disponuje velmi kvalitním mixem většiny domácích a tří zámořských hráčů. Američané dominují ve statistikách. Nejlepším střelcem je Ryan Toolson (16,9), doskakovačem Omar Thomas (7,4) a nahrávačem Zabian Dowdell (5,0). S nimi plní roli lídrů týmu také reprezentanti Lotyšska Kaspars Berzinš a Janis Timma.


„Zenit je jeden z pěti nejlepších týmu ve VTB lize, takže nás čeká další setkání s velkou kvalitou. Je to opravdu velmi dobrý tým špičkové evropské úrovně, který je nebezpečný jak z vnitřního prostoru, tak i z venku. Je těžké se zaměřit na bránění nějaké jednotlivosti, protože Zenit je komplexní tým,“ popsal kouč Ginzburg nedělního soupeře. Zápas začíná v tradičním čase 16.00 a kromě kanálu NOVA Sport 1 bude živě ke shlédnutí také na webových stránkách VTB ligy.

 
vloženo: 09.04.2016 14:05 / přečteno: 6999x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.