SE ZENITEM JEN DO POLOČASU

SE ZENITEM JEN DO POLOČASU

Jen v prvním poločase dokázal Nymburk vzdorovat ofenzívě Zenitu Petrohrad a to především proto, že byl sám bodově produktivní. Ve druhé půli se už naplno projevila síla čtvrtého týmu VTB ligy, který si odváží vítězství 102:81.

Nymburk však i přes porážku zůstal se stejnou bilancí 16-12 na sedmém místě před Nižným Novgorodem, který doma překvapivě podlehl Rize o 28 bodů. Naděje na udržení sedmé příčky tak zůstala poměrně vysoká. S největší pravděpodobností se o pořadí na sedmém a osmém místě rozhodně v posledním vzájemném zápase v Novgorodu.


V neděli od začátku nastoupil na centru Srb Marko Marko Jagodič-Kuridža, který nahradil v základu Juliana Vaughna. Ten se nevěšel na soupisku. K němu poslal Ronen Ginzburg na palubovku tradiční startéry Petra Bendu, Howarda Sant-Roose, Vojtěcha Hrubana a Jiřího Welsche. Úvodní koš dal z rychlého brejku Sant-Roos, ale pak přišla devítibodová šnůra Zenitu, kterou přetrhl až efektní trefou z otočky Hruban. Odpověď soupeře ale byla rázná. Antipov trefil trojku, navíc s potrestaným faulem. Hned z dalšího útoku se opět za tři trefil Berzinš a Zenit vyhrál úvodní pětiminutovku 16:6.


Na razantní trojkový nástup hostů odpověděl za Nymburk z perimetru Vojta Hruban, ale již čtvrtou trojkou Zenitu odpovídal Toolson. Hozenou rukavici zvednul (a tím i diváky ze sedadel) Maxime de Zeeuw. I on dvakrát za sebou přesně vypálil z oblouku. Ztrátu Nymburka tím rychle eliminoval na tři body. Domácí tým nadále mírně ztrácel a měl v obraně problémy s velmi nápaditou a rychlou hrou soupeře, jejíž akce měly většinou za úkol najít volnou střelu na perimetru. A to i přes to, že Nymburk bránil velmi agresivně. Na trefy Zenitu ale dokázal odpovídat. Na palubovce se tak strhla pořádná přestřelka. Po první čtvrtině byl stav 28:32.


I ve druhé čtvrtině držel Nymburk se Zenitem krok a nedovolil soupeři odskočit do výraznějšího vedení. Ofenzíva ruského týmu byla těžko zastavitelná, navíc podpořená útočným doskokem a množstvím druhých šancí. Jenže i Polabané zůstávali na útočné polovině produktivní. Slušně se dařilo se i na čáře trestných hodů. Martin Kříž trefil minutu a půl před poločasem sice jen jednu šestku, ale v tu chvíli Nymburk ztrácel již jen bod. Jenže Martinova trefa byla v posledním poločase po hříchu poslední. Do půle se trefoval jen Zenit, včetně již sedmé trojky, a tak Nymburk prohrával po 20 minutách 47:55.


Zkraje druhé půle navýšili hosté vedení podruhé v zápase na 10 bodů. Příspěvky forwardů Bendy a Sant-Roose stáhly tento náskok na polovic a těsný zápas pokračoval. Pro psychiku domácích bylo těžké, že pokaždé, když se dotáhli na dohled, soupeř opět rychle odskočil. Po trojce Timmy vedl Petrohrad dosud nejvyšším rozdílem 12 bodů.


Nymburku se bohužel ve třetí čtvrtině střelecky přestalo dařit. Zenit dovolil nemnoho volných střel, o to více mrzelo, že domácí několik slušných příležitostí promarnili. Problémy s fauly měl navíc top skórer týmu v soutěži Michael Dixon. Nymburk prohrál třetí část 12:23 a před závěrečnou částí byl dole o 19 bodů, což nebyla ideální pozice do koncovky.


Tu zahájil trojkou Martin Peterka, ale náskok soupeře už byl dostatečný k tomu, aby si ho tým jako Zenit nechal vzít. Proto se kouč Ginzburg rozhodl šetřit opory a točil na palubovce méně vytěžované hráče včetně Matěje Svobody, který dal za pět minut pět bodů a přidal dvě asistence.


Body:


NBK - De Zeeuw 15 (7d, za 3b 2/4), Benda 12 (5d, 2a), Hruban 12 (za 3b 2/3), Kříž 9, Dixon 6 (4a), Sant-Roos 6 (4d, 5a), Randle 5 (3a), Welsch 5, Svoboda 5, Peterka 4, Houška 2.


ZEN - Toolson 20, Berzinš 15, Timma 13, Dowdell a Antipov 12, Thomas 11.

 
vloženo: 10.04.2016 18:49 / přečteno: 8265x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.