SNAD NÁM ZBYLO NĚCO NA NEDĚLI

SNAD NÁM ZBYLO NĚCO NA NEDĚLI

Velmi hrdý byl na svůj tým kouč Nymburka Ronen Ginzburg po úvodním čtvrtfinále play off VTB ligy. V Moskvě totiž Nymburk sahal po vítězství. O senzaci ho CSKA připravilo až v posledních pěti minutách, kdy Nymburk již velmi trpěl problémy s fauly.

Nejbohatší evropský klub jsme již jednou porazili. Před lety ale přijelo CSKA do Pardubic bez největších hvězd. Nyní byla situace jiná. Za prvé teď se hrálo v Moskvě a za druhé se jednalo o veledůležitý start do play off. CSKA tak bylo v plné síle a svého soupeře nepodcenilo. Naopak s ním nakonec muselo bojovat až do konce. I z tohoto důvodu kouč označil výkon za nejlepší v nymburské historii.


„Jsem velmi hrdý na své hráče. Je to ale škoda, byli jsme blízko vítězství. Vidím dva důvody, že se to nakonec nepovedlo. Ten první jsou naše chyby v klíčových momentech, které pramenily z nezkušenosti s koncovkami tak vypjatých zápasů na takové úrovni. Druhým důvodem je velký respekt rozhodčích k domácímu týmu. Jakýkoliv kontakt s Teodosičem nám pískali jako faul. Celkem 39 trestných hodů domácích je hodně vysoké číslo,“ podotkl izraelský kouč Nymburka po zápase.


„Myslím ale, že jsme v prvním zápase všechny překvapili. Ani nevím, jestli jsme vzhledem k síle soupeře mohli hrát lépe. Musíme být spokojení. Jenom doufám, že nám zbyla energie do dalšího zápasu, který se hraje už v neděli,“ pousmál se Ginzburg, který se krátce zmínil i o taktice.


„Velmi často jsme hráli se třemi podkošovými hráči. Chtěli jsme tím eliminovat výškovou převahu CSKA, což se nám vyplácelo. V zápase nehrála jejich fyzická převaha roli. Dařilo se nám na doskoku. Hlavně na polovině CSKA jsme doskočili 19 míčů, což se nám v sezoně nepovedlo proti žádnému soupeři,“ těšilo kouče.

 
vloženo: 30.04.2016 07:00 / přečteno: 8115x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.