KŘÍŽ: VE STŘEDU ČEKÁM VYPRODÁNO

KŘÍŽ: VE STŘEDU ČEKÁM VYPRODÁNO

Sedmého března 2012 porazil v pardubické Aréně před téměř šesti tisíci diváky nymburský tým senzačně CSKA Moskva o 19 bodů 79:60. A ve středu přijede armádní celek do Česka opět.

U slavného vítězství byl také Martin Kříž. „Ano, byl to rok, kdy v Nymburce hrál například Lamayn Wilson, Tre Simmons, AJ Abrams,“ dal dohromady jména některých svých spoluhráčů Martin. Do utkání však nezasáhl. „Nevešel jsem se do dvanáctky na soupisku, ale na utkání jsem byl,“ vzpomíná Kříž. Uplynuly čtyři roky a Martin Kříž je v týmu stále, ale tentokrát připravený aktivně pomoci týmu k co nejlepšímu výkonu. Zvlášť poté, co v minulém týdnu v obou utkáních, které se celému týmu vydařily, podal vynikající výkony.

 

„Myslím, že takový výsledek od nás asi nikdo nečekal, zvlášť když k tomu porovnáme náš první zápas této sezony,“ vyprávěl s hrdostí Martin Kříž v pondělí těsně po přistání v Praze. Připomeňme, že utkání základní skupiny v Moskvě Středočeši prohráli o padesát jedna bodů. „Před zápasy čtvrtfinále jsme si řekli, že ani s takovými týmy jako je CSKA nemůžeme prohrávat o tolik bodů. Do obou zápasů jsme vstoupili dobře. Mírné vedení nás jednak nakoplo a také jsme zjistili, že se s nimi opravdu dá hrát,“ pokračoval trochu o psychických faktorech obou zápasů play-off Martin Kříž.

 

Mohlo by se zdát, že do prvního utkání vstoupili Moskvané pod dojmem vysoké výhry lehce nekoncentrovaně. „Nevím, do hlav jim nevidíme,“ podotkl Martin. V každém případě trenér Itoutis poslal do základní pětky trochu jiné hráče, než nastupují v Eurolize. „CSKA má dvanáct vyrovnaných hráčů a je jedno, kdo nastoupí v základu a kdo přijde jako střídající,“ domnívá se Martin Kříž. I kdyby se však v prvním utkání jednalo o moment překvapení, ve druhém zápase to být nemohlo. „Říkali jsme si, že druhý zápas bude o dost těžší. První mohli podcenit, ale druhý už asi ne. Jenže nám se zase povedla první čtvrtina. Nehráli jsme bez respektu, ale nebáli jsme se,“ poznamenal k druhému čtvrtfinále Martin Kříž.

 

Jak už jsme napsali na úvod, Martinovi se obě utkání povedla. „Já jsem rád za každou příležitost,“ svěřil se očividně spokojený Kříž a dodal: „a přiznám se, že jsem byl překvapen, kolik času jsem na palubovce strávil.“ Martin Kříž odehrál v prvním duelu 22 minut, ve druhém 30 minut, více natočil jen Howard Sant-Roos, celkem 62 minut. Jenže nebyly to jen minuty strávené na palubovce, Martin byl v obou zápasech nejlepším hráčem na doskoku (6+10) a k tomu ještě přidal 15 bodů (5+10). „Já nemám v týmu roli skórera. Moje hlavní činnost je obrana a doskok. Když nějaké body přidám, je to bonus, který zahřeje. Myslím, že to byl jeden z mých nejlepších zápasů v nymburském dresu,“ řekl skromně hráč, který si v druhém utkání připsal do kariérního listu double-double proti CSKA!!

 

Jaký bude středeční zápas v Nymburce? „Věřím, že budeme hrát minimálně stejně. Musíme si opět pohlídat doskok, soustředit se plně na taktiku, být dostatečně agresivní v obraně… a prostě hrát to, co umíme,“ říká odhodlaně Martin Kříž. Je také otázkou, jak bude domácím hrát do karet skutečnost, že CSKA v nymburském Sportovním centru ještě nehrál. „Jim nebude vadit menší hala v Nymburce, ale doufám, že jim bude vadit atmosféra, kterou na naší domácí palubovce zažijí. Čekám, že bude vyprodáno a že nás fanoušci budou tlačit k tomu nejlepším výkonu,“ burcuje Martin. 

 
vloženo: 03.05.2016 02:30 / přečteno: 7906x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.