KONČÍME S HLAVOU NAHOŘE

KONČÍME S HLAVOU NAHOŘE

Nymburku skončila druhá ze tří soutěží, které se v této sezoně účastnil. S VTB ligou se však rozloučil ve velkém stylu čtvrtfinálovou sérií s CSKA Moskva. Domácí třetí zápas sice skončil nejvyšším rozdílem 87:102, ale i v něm jsme donutili účastníka Final Four Euroligy hrát zápas v plném nasazení a sestavě až do konce.

Bohužel Nymburku hodně chyběl jeden z ústředních hráčů Howard Sant-Roos, který se na začátku týdne objevil v nominaci na MVP VTB ligy. Domácí tým v zápase limitoval vysoký počet ztrát a i na doskoku byl na rozdíl od moskevských zápasů lepší soupeř.


Přesto Nymburk začal zápas opět skvěle. Skóre otevřel trojkou Fridzon, ale za chvíli na druhé straně stejnou mincí oplácel Jiří Welsch. Chvíli na to ukázal Martin Kříž, v jakém je laufu. Doskočil těžký míč pod košem CSKA a trefil se z otočky. K tomu proměnil i šestku po faulu a Nymburk vedl 8:3. V útoku se dařilo i hostům a tak měla zaplněná a bouřící hala bodové žně. Ty podpořil svou druhou trojkou Fridzon. Nymburk ale pokračoval v podařeném vstupu do zápasu a po sedmi minutách už měl na kontě 22 bodů, k čemuž po svém příchodu do hry přispěl i Michael Dixon.


Moskvané pochopili, že v Nymburce by mohli mít ještě větší problémy než doma, a proto znatelně přitvrdili v obraně. Volné pozice přestaly existovat a hráč s míčem byl vystavován enormnímu tlaku. Pramenily z toho ztráty a rychlé brejky CSKA, kterými šel ruský tým do vedení. Dvanáctibodová šňůra Moskvy na konci první čtvrtiny, která rozebrala dosud velmi kvalitní obranu Nymburka, znamenala stav 22-30.


Kurbanovova trojka zkraje druhé části znamenala poprvé dvouciferné vedení CSKA. Obraz hry byl i nadále stejný a tak soupeř navyšoval vedení. Až Vojtěch Hruban zase po delší době prolomil střelecké mlčení. Po nájezdu přidal i trojku a snížil na 12 bodový odstup. Pohodlný náskok pro svůj tým ale drželi De Colo a Korobkov. Svou první trojku přidal i Jackson a CSKA po ní vedlo už o 20 bodů. Svou druhou trefu z perimetru přidal i Chasson Randle, ale poslední slovo prvního poločasu si vzal Higgins, který stanovil poločasové skóre na 38:57.


Brzy po startu druhého poločasu si udělal čtvrtou osobní chybu Martin Kříž, což byla pro rotaci Nymburka další veliká nepříjemnost. Obrana CSKA byla až příliš agresivní, což bylo ne vždy zohledněno rozhodčími. Trojky Vojtěcha Hrubana, Chassona Randla a Martina Peterky ale pomohly Nymburku srazit rozdíl ve skóre zpět na 13 bodů. Rozjíždějící se nadšení domácích ale trochu zchladil trojkou Voroncevič. I tak ale Nymburk vyhrál třetí čtvrtinu 27:21 a snížil na 62-78.


CSKA po pauze sice opět zvýšilo na 20 bodový rozdíl, ale trojky Randla a Dixona stáhly ztrátu opět na 14. Další dvě trefy zpoza oblouku za chvíli přidal opět Dixon a byla to již 14. a 15. trojka Nymburka. Jenže i na druhé straně se s trojkami roztrhl pytel, ve čtvrté čtvrtině tak padla většina košů, a tak si CSKA hlídalo náskok. Překvapením zápasu byl jeho top skórer Korobkov. Nymburk ale bojoval a donutil kouče CSKA Itoudise dohrát zápas v plné sestavě.


Zápas sledovalo zaplněné Sportovní centrum. Diváci vytvořili v hale vynikající atmosféru a po zápase aplaudovali ve stoje. Nymburk poprvé za pět let ve VTB lize postoupil do play off a v něm proti nejbohatšímu klubu Evropy rozhodně neudělal ostudu. Naopak, naše výkony proti CSKA se setkaly s velmi pozitivním ohlasem.


Body: Randle 20 (za 3b 6/9), Dixon 19 (5a, 8to, za 3b 5/7), Hruban 13 (za 3b 3/4), Peterka 11, Benda 8 (7d, 4a), Jagodič-Kuridža 6, Kříž 5 (3d), Welsch 3, Vaughn 2.

 
vloženo: 04.05.2016 21:40 / přečteno: 11131x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.