MLÁDEŽNICKÉ TÝMY ZAHÁJILY

MLÁDEŽNICKÉ TÝMY ZAHÁJILY

Mládežnické týmy projektu Basketbalového centra mládeže zahájily v pondělí přípravu na nadcházející náročnou sezonu 

Týmy U19, U17, U15 se v pondělí 8.srpna poprvé sešli k přípravným tréninkům a zahájili tak více než šestitýdenní přípravu na sezonu 2011/12, ve které na nejstarší tým čeká extraliga a druhé dva týmy příslušné věkové kategorie liga.

Na informace z kuchyně přípravy jsme se zeptali sportovní ředitele Basketbalového centra Michala Ježdíka: 

Přípravu jste zahájili poměrně brzy......

Minimální čas na přípravu jsme si stanovili na šest týdnů. Aplikujeme letos model, který se nám v loňské sezoně osvědčil. A to nejen co se týče časového harmonogramu, ale také ve vztahu k obsahu a zaměření tréninkového procesu.

Přijímáte omluvenky hráčů a pokud jsou, kolik jich je?

Omluvenky jsou plně v kompetenci hlavních trenérů družstev jednotlivých věkových kategorií a jsou naprostou výjimkou. V tomto směru se nám vyplácí komunikace s rodiči, kterou implementujeme ve třech rovinách. Tou první jsou pravidelná společná setkání rodičů se všemi představiteli BCM v auditoriu ZŠ Komenského. Druhou formou je přímá komunikace hlavních trenérů a jejich asistentů s rodiči a třetí kontakt je prostřednictvím elektronické pošty a písemných zpráv.

Co bude náplní přípravy? Využíváte nějaké cykly tréninkového procesu?

Ano máme týdenní mikrocykly, ve kterých se mění objem a intenzita zatížení a také obsah. Červenou linkou, která prochází celou přípravou, je zaměření na basketbalovou rychlost a herní činnosti jednotlivce.

Jak často jednotlivé týmy trénují?

První týden trénujeme většinou jednou denně, od druhého týdne se zvyšuje četnost tréninků a mění se samozřejmě i zaměření tréninkového procesu. Všechna družstva také absolvují sedmi, respektive šesti, denní tréninkový kemp. Kategorie U15, společně se stejně starými basketbalisty z Českého Brodu, se bude poslední srpnový týden připravovat v Nové Bystřici. Družstva U17 a U19 budou ve stejném termínu okupovat nymburské Sportovní centrum, kde se budou denně potkávat se svými vzory z týmu mužů A.

Mají i tato družstva plán přípravných zápasů?

Program přípravných zápasů si tvoří hlavní trenéři sami. Jedním z vrcholů přípravy družstev U17 a U19 bude účast na mezinárodním turnaji v německém Mannheimu v polovině září. Mezinárodní kontakt je dalším z našich postupných cílů, který bychom chtěli letos naplnit.

Slyšel jsem, že někteří hráči se budou účastnit běhu NIKE RUN v Praze. Co je na tom pravdy?

Ano je to tak. Všichni naši hráči a trenéři družstev věkové kategorie U17 a U19 se zúčastní desetikilometrovho běhu NIKE RUN PRAGUE, který se uskuteční 3.září. Našim cílem nebude trhat rekordy na této, pro basketbalisty nepotřebné, vzdálenosti, ale účast bereme zejména jako vyjádření soudržnosti k týmu a celému projektu BCM, dále pak jako participaci na akci našeho partnera NIKE a v neposlední řadě jako možnost účastni netradiční sportovní akci.

Všechny týmy postoupily v minulé sezoně o stupeň výše, z kraje do ligy a z ligy do extraligy. Jaké cíle jste pro ně vydali?

Máme vynikající podmínky pro přípravu a naše cíle tomu musí odpovídat. V kategorii U19 bychom se chtěli probojovat mezi nejlepších osm a zahrát si play-off v nejvyšší mládežnické soutěži extralize. V obou ostatních kategoriích je našim cílem umístění v horní polovině tabulky. Pochopitelně, pokud se nám naskytne příležitost vybojovat postup do kvalifikace o extraligu, popereme se o ni.

  
 
vloženo: 11.08.2011 14:56 / přečteno: 12612x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.