PŘÍPRAVA ZAHÁJENA

PŘÍPRAVA ZAHÁJENA

Nymburští basketbalisté, tedy přesněji řečeno šest z nich, zahájilo v pondělí přípravu na novou sezonu. (doplněny fotografie)

Sportovnímu řediteli Michalu Ježdíkovi, který na týden převzal roli trenéra, hlásilo šest hráčů: Martin Miklóšik, Lukáš Palyza, Martin Kříž, Tomáš Vyoral, Tomáš Holík a Pavel Pumprla. Zatímco u prvních pěti byla účast "plánována", Pampi se objevil na tréninku malinko překvapivě. Vysvětlení je však jednoduché: "Moje manželka pracuje v Kolíně, já jsem s ní v Poděbradech, a tak není problém, abych chodil přes den na tréninky. 


Co čeká v týdenním cyklu na šestici basketbalistů jsme se krátce vyptali Michala Ježdíka. 

Co bude náplní prvního týdne tréninku „mladých hráčů“?

Zaměříme se na herní činnosti jednotlivce, primárně útočné, na jednoduché kombinace dvojic, na rozvoj síly horní i dolní poloviny těla a agility. Rozvoji síly se bude věnovat Zdenka Engelthalerová.

Jakou intenzitu činností předpokládáte?

Intenzita bude závislá na zaměření cvičení. Pokud se budou hráči učit novým věcem nebo se budeme soustředit na nácvik techniky, bude nižší. V případě rozvoje agility, bude intenzita vysoká, ale s patřičným intervalem odpočinku. Cílem tohoto mikrocyklu je nabídnout mladším nově příchozím hráčům možnost připravit organismus na začátek přípravy s plně profesionálním družstvem a ukázat jim, na co by se měli zaměřit. Se všemi jsme se potkali už na třech krátkodobých srazech, které jsme měli v květnu a červnu. Celý tento program vznikl po domluvě s hlavním trenérem Ginzburgem.

Budete mít soubor hráčů na různých postech. Přináší taková práce nějaká specifika?

Celá tato práce je specifická, protože se musí respektovat mnoho faktorů. Například někteří hráči přichází do přípravy po náročných reprezentačních blocích, jiní po delším odpočinku, každý z nich má jiné slabší a silnější stránky, každý má jinou úroveň dovednostního potenciálu a každý je na jiné úrovni v silových schopnostech. Našim cílem není, abychom je něco naučili za jeden týden, ale ukázat jim cestu. Tato práce má jedno obrovské pozitivum, pracujete s hráči, kteří chtějí být součástí rodiny Basketball Nymburk a chtějí se zlepšovat. 


fotografie z prvního tréninku zde    


Už brzy na našem webu


rozhovor s Pavlem Pumprlou


 
vloženo: 16.08.2011 09:38 / aktualizováno: 16.08.2011 14:22 / přečteno: 14265x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.