PŘÍPRAVA A-TÝMU

PŘÍPRAVA A-TÝMU

Nymburský tým čeká v přípravě deset zápasů, z toho jen první dva v Česku. 

Naši hráči se zakousnou do tréninkové rutiny dvaadvacátého srpna s trenéry Ginzburgem a Amielem. O týden dříve mají nástup hráči mladšího data narození a první tréninkové dávky budou polykat se sportovním ředitelem Ježdíkem. 
Od 22.srpna do 8.září rozbijí naši svůj kemp v Nymburce. Začátek sezony se nebude nijak lišit od standardního začátku sezony. Bude se pracovat na fyzické kondici a také na individuálních dovednostech hráčů a posléze na týmové souhře.  
První zápas je na programu v Nymburce a přivítáme v něm loňské bronzové medailisty z Pardubic a o den později okusíme, jak se zatím připravily Svitavy. Zápas na palubovce loňského nováčka je na programu v úterý 6.září. V dalších dvou dnech si hráči kromě tréninků budou balit kufry a společně odjedou autobusem na jih do střediska Rogaška Slatina ve Slovinsku. Cesta je dlouhá, a tak aby hráče nebolela z dlouhého cestování zadnice, proskočí se při dvou zápasech v Rakousku. 
V prvním utkání v sobotu 10.září se rozehřejí s loňským pátým týmem nejvyšší soutěže Klosterneuburgem a o den později je čeká o level vyšší soupeř Dělostřelci z Oberwartu. Oberwart Gunners v loňské sezoně přestřílel ve finále Gmundenské labutě (Swans Gmunden) 3:2 na zápasy. Minulý rok byl u našich jižních soupeřů v play-off hodně napínavý. 
Oberwalt - logo
Oberwart skončil po základní části čtvrtý a po nadstavbě už druhý. Postup ze semifinále se stejně jako Gmunden vyvzdoroval až v pátém rozhodujícím zápase. V prvním zápase finálové série hrané systémem 2-2-1 vyhrál v Gmundenu Oberwart, pak měl matchball Gmunden, ale domácí Oberwart ho odvrátil. V posledním zápase v Gmundenu nakonec o dva body vyhráli hosté a získali titul. 
Naše basketbalisty jsme díky krátké odbočce k rakouské bundeslize nechali v chvilku na vedlejší koleji. Vraťme se k nim. Z Rakouska pokračují do Slovinska, to už není daleko. Od 11.září začíná oblíbený kemp v Rogašce. Třináctého odjedou naši do Kranjské Gory, kde sehrají první duel s Galatasarayem Istanbul, od dva dny později už v Rogašce s novým účastníkem VTB ligy Lokomotivem Kubáň Krasnodar a před odjezdem si ještě střihnou zápas proti novému účastníku slovinské nejvyšší ligy Rogaška Slatina. 
Po dni volna se ve třech dnech doladí forma na poslední turnaj v německém Braunschweigu od 23. do 25.září. Poslední prověrka před začátkem ligy obsahuje tři zápasy. První den od 17:00 s polským Turowem (v minulé sezoně poražený finalista polské ligy 3:4 na zápasy), druhý den od 19:30 s domácím Braunschweigem (vloni 5.tým Bundesligy – prohrál ve čtvrtfinále s Artland Dragons) a na závěr od 14:00 s belgickým Gentem (vloni poslední tým domácí ligy). 
Pak už je tu Mattoni NBL, kvalifikace o Euroligu v Charleroi. Pomalinku bude začínat také VTB liga a kolotoč zápasů nabere na rychlosti. 


 
vloženo: 08.08.2011 08:02 / přečteno: 11343x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.