ROZŠÍŘENÍ REALIZAČNÍHO TÝMU

ROZŠÍŘENÍ REALIZAČNÍHO TÝMU

Avizované posílení realizačního týmu dostalo reálný obrys. Po roční odmlce bude opět o fyzickou přípravu dbát specializovaný kondiční trenér. Po Oru Shwarzovi přichází další Izraelec Yuval Higger.

Tisková zpráva

Osminásobný mistr České republiky posílí svůj trenérský tým na pozici atletického kouče. Trenérem zodpovědným za kondiční přípravu hráčů se stává Yuval HIGGER, čtyřiapadesátiletý Izraelec, kterého do svého trenérského týmu povolal nymburský headcoach Neno Ginzburg. Higger má na svém kontě přes tři dekády zkušeností s přípravou nejen basketbalistů, ale i tenistů a fotbalistů a to jak na klubové, tak i reprezentační úrovni. Doktor sportovních věd, odborník na biomechaniku a vyučující na institutu Wingate a izraelské univerzitě Ohalo studoval na vysokých školách v Izraeli a v Kanadě a svému oboru se věnuje od sedmdesátých let. Za tu dobu prošly jeho přípravou spousty špičkových sportovců. Higger má před sebou těžký úkol fyzicky připravit nymburský tým na náročnou sezónu ve třech soutěžích. „Jsme dobří přátelé s koučem Ginzburgem, známe se velmi dobře jak osobně, tak i po profesionální stránce, spolupracujeme již od doby, kdy byl on hráčem.“ říká Yuval Higger. „Po tom, co jsem od něj dostal nabídku být součástí přípravy tak profesionální organizace, jakou Nymburk je, jsem neváhal ani vteřinu. Vím, že nás všechny čeká spousta těžké práce nejen v přípravném období, ale i v průběhu sezóny.“

 
Higger

Yuval Higger je nejen trenérem pro kondiční přípravu, ale má také zkušenosti s basketbalem. Ať už jako hráč, když v letech 1973 až 1975 byl členem juniorské reprezentace Izraele, či jako trenér juniorských týmů a to v letech 1986 až 1992. V těchto šesti letech vedl juniorský tým Ramat – Hasharon. V dalších pěti letech pracoval jako hlavní trenér mládeže v klubu svého rodného města Maccabi Hod Hasharon.

V letech 1986 až 1991 byl ředitelem atletické přípravy izraelského tenisového centra. K atletické přípravě u basketbalového týmu se dostal v letech 97/98, kdy byl asistentem trenéra Pini Gershona v Maccabi Rishon Lezion. Do roku 2000 pak pracoval jako ředitel Regional Elite Sport Centers – Junior při ministerstvu vzdělání a sportu Izraele. Aktuálně Yuval přednáší na universitě Wingate a Ohalo.
 
vloženo: 08.08.2011 17:38 / přečteno: 13804x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.