TURNAJ V LAS PALMAS

TURNAJ V LAS PALMAS

Nymburští mladíci z Basketbalové akademie rozvíjí svoje zkušenosti nejen v domácí soutěži, ale také v mezinárodních turnajích. Tentokrát je na Kanárských ostrovech čekají hodně kvalitní soupeři.

Ve středu v brzkých ranních hodinách odjíždí výběr hráčů ročníku 1997 a mladší z Basketbalové Akademie Nymburk na turnaj, který se koná v městě Las Palmas na Kanárských ostrovech. Turnaj pořádá Canarias Basketball Academy, která je součástí programu Oakley Collage, jež je soukromou vzdělávací institucí, která působí ve Španělsku, USA a Velké Británii. CBA se snaží, aby hráči byli úspěšní nejen na hřišti, ale i ve studiu, dá se tedy říci, že razí stejnou filozofii jako BA Nymburk. Turnaje se zúčastní celkem šest družstev, které jsou rozděleny do dvou skupin. Ve skupině se hraje systémem každý s každým. Poslední den turnaje se hraje o umístění první s prvním, druhý s druhým, třetí s třetím. Takže na naše hráče čekají tři velmi kvalitní utkání v rámci turnaje a jedno přátelské utkání proti týmu CBA White. V základní skupině se postupně utkáme s Gran Canaria a CBA Senior 96. Ve druhé skupině proti sobě narazí CBA Senior 2, CBA White a Oostende.

Na náš tým, který na turnaji povedou dva zkušení trenéři Pavel Beneš a Lubomír Růžička, čeká konfrontace se španělským basketbalem, o kterém se dá tvrdit, že je druhý nejlepší na světě a samozřejmě nejlepší v Evropě. Během turnaje čeká na naše hráče ještě jedno překvapení, které pro ně bude zážitkem na celý život. Ve stejné době, kdy se koná mládežnický turnaj, probíhá v Las Palmas finálová fáze španělského poháru zvaného Copa del Rey. Naši hráči budou mít možnost jít se podívat na jeden z vybraných zápasů a sledovat tak zápas týmů z nejlepší evropské soutěže.


K účasti BA Nymburk na turnaji se vyjádřil sportovní ředitel Michal Ježdík: „Mezinárodní konfrontace je jedním ze základních stavebních kamenů našich akademií. Dělíme ji na dvě části, utkání proti zahraničním týmům v ČR a výjezdy do zahraničí. Účastí na turnaji v Las Palmas sledujeme několik faktorů. Kromě zmiňované sportovní konfrontace, která je prioritní, to jsou například vybudování návyků spojených s cestováním a stravováním na výjezdech, seznámit hráče s procesuálními věcmi spojenými s cestování (změny počasí, jiná kultura, kombinace cestování letadlem a autobusem, bydlení na hotelu a podobně). Bonusem pro celou výpravu je účast na jednom z utkání španělského poháru Copa del Rey, který se koná ve stejné době ve stejném městě.“

 

Soupiska týmu BA Nymburk: Theodor Dlugoš, Eda Kotásek, Patrik Sarna, Jan Mráz, Martin Šiler, Marek Ivan, Mikuláš Vitek, Martin Kolář, Adam Bubeník, František Kůrka, Roman Hořejš, Dominik Štěpán 

 
vloženo: 16.02.2015 14:40 / přečteno: 8061x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.