AKADEMIE NA TURNAJI V LAS PALMAS

AKADEMIE NA TURNAJI V LAS PALMAS

Čtyři velice kvalitní zápasy, konfrontace se špičkovým evropským basketbalem a také příležitost pobýt a potrénovat několik dní v teplotách mnohem příznivějších, než které zrovna panovaly doma. To byly hlavní devízy mezinárodního turnaje na Kanárských ostrovech, kterého se zúčastnil tým z BA Nymburk.

Ve středu 18. února v brzkých ranních hodinách vyrazilo družstvo složené z hráčů ročníku 1997 a mladších na turnaj, který se konal na ostrově Gran Canaria. Turnaj pořádala Canarias Basketball Academy, která je součástí programu Oakley Collage, jež je soukromou vzdělávací institucí, která působí ve Španělsku, USA a Velké Británii.


Z původních osmi účastníků, kteří na turnaji měli startovat, jich dorazilo pět, což mělo za následek, že se turnaj změnil v přátelská utkání, která mezi sebou zúčastněná družstva odehrála. Náš tým se postupně utkal s Gran Canarií, CBA 96, CBA White a Oostende. Nymburský tým ani jednou nezvítězil, přesto zápasy proti výškové i silové převaze soupeřů ukázaly mnohem více pozitiv, než negativ.


„Utkání, která jsme ve Španělsku odehráli, měla vysokou kvalitu a jsme rádi, že jsme se opět mohli konfrontovat se špičkovým evropským basketbalem. Ve všech čtyřech střetnutích měl soupeř výškovou i silovou převahu. Pozice 3 - 5 měřili vždy od 200 do 210 cm. Hráči byli velmi dobře rychlostně vybaveni a jejich dovednostní repertoár byl široký,“ hodnotil soupeře trenér nymburské sedmnáctky Pavel Beneš.


„Pokud však naši kluci všechny tyto atributy hodily za hlavu a hráli jednoduchý kolektivní basketbal, pak jsme neměli v těchto časových úsecích žádné problémy, ba naopak. Vždy když jsme vytvořili na soupeřovy hráče enormní tlak, byli jsme na kurtu lepší a to se projevovalo i na skóre. Měli jsme však také úseky, kdy se kluci protihráčů zalekli a hráli bojácně a nedůsledně. V těchto úsecích jsme propadávali a naši nejistotu soupeř nekompromisně trestal,“ pokračoval Pavel Beneš v hodnocení.


„Pokud se přes tyto drobnosti dokážeme příště přenést, nemáme se čeho bát a můžeme hrát opravdu s každým protivníkem vyrovnaná utkání. I když jsme ani jednou na Gran Canárii nezvítězili, tak obraz hry byl výrazně lepší než konečné výsledky a ukázal nám trenérům i našim svěřencům, že nymburská akademie jde správným směrem a dokážeme držet krok i s týmy z basketbalově vyspělejších zemích,“ dodal trenér, který na Kanárských ostrovech vedl tým společně s trenérem U19 a asistentem u dospělého áčka Lubomírem Růžičkou.


GRAN CANARIA – BA NYMBURK 85:74

Výborně atleticky vybavený protivník, účastník Final 8 nejvyšší španělské juniorské soutěže. Na začátku respekt ze soupeře, po time outu zlepšení. V poločase jen šestibodová ztráta. Třetí čtvrtina opět v režii Gran Canarie, místy až dvacetibodový náskok. Bojovný výkon Nymburka v poslední části a korekce skóre na jedenáctibodový rozdíl.

Nejlepší střelci BA: Kolář 14, Ivan 13, Dlugoš 12.


CBA 96 – BA NYMBURK 64:57

První ze dvou zápasů se stejným soupeřem za jeden den. Hráči CBA o rok a více starší. Opět nepovedená první čtvrtina a zlepšení ve druhé. Progres v obraně a rychlé protiútoky vedly k vedení o čtyři body v poločase. Přesnější a tvrdší hrou ale CBA nakonec zápas ovládli, i když BA opět dokázala staršího soupeře dostat soupeře pod velký tlak.

Nejlepší střelci BA: Dlugoš 12, Kolář 10, Šiler a Kurka 8.


CBA WHITE – BA NYMBURK 69:47

Soupeř nejkvalitnější tým CBA, účastník Euroligy juniorů v Bělehradě. BA držela krok hlavně v prvním poločase, který prohrála jen o dva body. Po přestávce docházely síly a soupeř se vzdaloval. Pro nemoc chyběl kapitán a lídr týmu Martin Kolář.

Nejlepší střelci BA: Dlugoš 20, Ivan 6, Sarna a Šiler 5.


OOSTENDE – BA NYMBURK 71:50

Opět starší a vyšší soupeř, několikanásobný mistr Belgie U18. V zápase nefungovala časomíra, 24 vteřin ani ukazatel skóre. Znovu horší začátek. Oostende lehké body z pod koše. Naopak problém BA prosadit se proti vyšším hráčům ve vymezeném území. Zlepšení po přestávce také kvůli díky chytrosti Honzy Mráze a bojovnosti Franty Kurky. Celoplošný pressing v poslední čtvrtině, zkušený soupeř si ale výsledek pohlídal. Výsledek poznamenalo i neproměnění ani jednoho z 20 trojkových pokusů a minutí 14 TH.

Nejlepší střelci: Dlugoš 14, Kurka 9, Kotásek 8, Mráz 7.


 
vloženo: 03.03.2015 22:27 / přečteno: 8566x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.