MLADŠÍ ŽÁCI NA MČR U14

MLADŠÍ ŽÁCI NA MČR U14

Oba pocity si užili naši mladší žáci, kteří bojují na Mistrovství České republiky kategorie U14 na Sokole Pražském, kde mají za sebou první dva zápasy ve skupině.   

Nymburský tým proti favoritovi z Litoměřic odehrál výborné utkání, které hned v úvodu poznamenalo zranění nymburského Martina Holoubka, jehož absence byla znát. I přes jeho neúčast jsme byli po celou dobu ve vedení, které jsme ztratili až dvě minuty před koncem. V poslední minutě jsme bohužel neproměnili několik trestných hod, které by vedly k vyrovnání zápasu. 
Střelci: Rylich a Snop po 13, Chramosta 11, Kaifer 6, Holoubek 5, Wagner 4, Nový 2, Musil 1

V pátečním první utkání čekalo na naše hráče pražské USK. Tým, který měl výškovou převahu pod košem, jme však dokázali výborně bránit. Všichni hráči, kteří byli na palubovce se příkladně rvali o každý míč a jen pár střel nechali soupeři volných. Výškový hendikep pod košem tak museli nahradit střelbou z delší vzdálenosti. Výsledkem byly čtyři trojky, přičemž ta, kterou dal v poslední čtvrtině David Soběslav vypálila USK rybník.Po nervy drásajícím závěru jsme nakonec uhájili vedení a zvítězili nejtěsnějším bodovým rozdílem jediného bodu 44:43. 
Střelci: Snop 12, Rylich 8, Chramosta 6, Musil 4, Holý a Soběslav 3 Kaifer a Wagner 2

Vývoj v naší skupině je velice zajímavý. V dalších dvou zápasech porazily Pardubice vysoko Litoměřice 100:47, ale prohrály s USK 45:68. A protože my jsme vyhráli nad USK, ale prohráli s Litoměřicemi, bude se v posledních dvou zápasech rozhodovat o pořadí ve skupině a všechny týmy mohou obsadit jakékoliv místo od prvního po čtvrté. Od půl páté hraje USK s Litoměřicemi a nám by se moc hodilo, aby USK vyhrálo. O dvě hodiny později hrajeme my s Pardubicemi a vítězství nás posune do bojů o medaile, prohra do bojů o 5. až 8.místo. 
V rozhodujícím utkání ve skupině bohužel družstvo U14 neuspělo a prohrálo s Pardubicemi 53:64. Do utkání jsme bohužel vstoupili nekoncentrovaní a Pardubice toho dokázali využít. Dostali do vedení o deset bodů a to především díky rychlým protiútokům a naší špatné obraně, která nás tak zdobila v předešlých utkáních. Naši kluci se ovšem nevzdali a ve třetí minutě 4. čtvrtiny jsme se přiblížili na rozdíl tří bodů, bohužel na obrat nám již nezbyly síly a utkání jsme zvrátit nedokázali. K postupu jsme byli velice blízko a se všemi soupeři ve skupině jsme odehráli vyrovnaná utkání. Nyní nás v boji o páté až osmé místo čeká Žďár nad Sázavou, jenž jsme v letošní sezóně ještě neporazili. Ale jak se říká, vše je jednou poprvé a do utkání jdeme s jediným cílem: zvítězit. 
Střelci: Rylich a Holoubek po 10, Snop 9, Nový 7, Holý 6, Wagner a Chramosta po 4, Kaifer 3

Ve fotogalerii najdete fotky ze všech tří zápasů. 

 
vloženo: 17.04.2015 13:04 / aktualizováno: 18.04.2015 10:41 / přečteno: 9559x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.