ROZLUČKA ŽÁKŮ U14 a U15

ROZLUČKA ŽÁKŮ U14 a U15

Družstva U14 a U15 se ve čtvrtek loučila s právě skončenou sezonou 2014/15 na tradičním setkání trenérů, hráčů a rodičů.

Bilancování obou družstev bylo příjemné. Oba týmy se dokázaly probojovat na závěrečný turnaj Mistrovství ČR. Trenérky Eva Hubálková a Magda Nová se po sedmi krásných letech rozloučily s hráči U15, které přebírají další trenéři Basketbalové akademie. Družstvo U14, pro další sezonu U15, by měly ještě obě trenérky vést dál.  

 U15

U15

Tým starších žáků si v prvním kole zajistil postup do celostátní skupiny extraligy U15, když v základní skupině našel jen jednoho přemožitele – Kondory Liberec. V extraligové skupině prohráli žáci dokonce pouze jeden zápas s USK Praha. Na prvním až třetím místě se umístily týmy, které měly shodně tři prohry a jen horší poměr skóre poslal naše družstvo na třetí místo. Pro postup na závěrečný turnaj to však nemělo žádný velký význam. Na Mistrovství ČR zopakoval tým U15 loňské páté místo, když v základní skupině smolně prohrál utkání s Pískem, které je odsoudilo k boji ve skupině o 5. až 8.místo.

 
U14

Mladší žáci si po výrazném zlepšování výkonnosti nejprve zajistili postup do jedné ze dvou skupin extraligy. V ní nakonec v měření s týmy ze střední a severní Moravy připsali jedinou prohru z osmi zápasů a bezpečně si zajistili postup do play-off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy dostali silného soupeře - Jižní Supi. V ní však dokázali naši hráči uspět i přes jednu prohru v zápase číslo 2. V závěrečném turnaji odehráli mladší žáci velice vyrovnané souboje v základní skupině. Jen zranění klíčového hráče a chyba rozhodčích v těsném závěru utkání s Litoměřicemi (55:57) je poslala do skupiny 5-8. V ní byli úspěšní napůl a mohli se tak radovat z konečného šestého místa v ČR.

 U14+U15 + rodiče

Závěrečná rozlučka týmu se sezonou se vedla v příjemném sportovním duchu. Mnozí rodiče neváhali a obuli sportovní boty, aby změřili své síly v souboji proti svým dětem. Hrály se nakonec čtyři zápasy, které končily po dosažení deseti košů jedním z týmů. V prvním zápase začali mladší nebojácně a pomalu se rozehrávající rodiče porazili, v dalších třech už zkušenost mládí porazila. Mladší se v těchto zápasech uchylovali spíše ke střelbě z dálky, protože v podkošovém prostoru bylo většinou plno. Nesoustředěnost však měla za následek malou úspěšnost střelby a doskok, ten si rodiče uhlídali. Mezi zápasy se soutěžilo ve střelbě trestných hodů.  Příjemná akce s občerstvením, které trenérky pro všechny účastníky připravily, skončila po deváté hodině a všichni byli určitě spokojení.



 
 
vloženo: 30.05.2015 08:13 / přečteno: 8984x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.