TRE, NEJVYTĚŽOVANĚJŠÍ HRÁČ

TRE, NEJVYTĚŽOVANĚJŠÍ HRÁČ

Tre Simmons je dalším hráčem, který patřil letos mezi ty nejvytěžovanější. A to především v mezinárodních soutěžích, ve kterých odehrál 42 zápasů ze 46. Odehrál kompletní program Eurocupu a chyběl pouze ve čtyřech utkáních VTB ligy.

Naopak ve KNBL byl mezi skupinkou hráčů, které kouč Kestutis Kemzura šetřil nejvíce. Z porce 22 zápasů základní části nastoupil pouze k osmi s průměrem 11,1 bodu na zápas. Více si zahrál play off, které se mu vydařilo. Tre byl nakonec zvolen MVP finále s Děčínem.


Nejvíce se Tremu v uplynulém ročníku dařilo v Eurocupu, kde nastoupil ke všem 16 zápasům, z toho do 12 v základní pětce. Jako jediný hrál průměrně přes 30 minut na zápas (31:59). Nastřílel 227 bodů, nejvíce z celého týmu, doskočil 54 míčů a nasbíral 52 asistencí. To jsou průměry (14,2, 3,4 a 3,3). Tradičně výborná byla jeho střelba za 3 body (41,6%), kterou měl letos ve své eurocupové kariéře nejlepší. Jeho bodově nejlepší (23b) byl prodlužovaný zápas s Virtus Roma. V normální hrací době dal nejvíc (20b) na palubovce stejného soupeře.


Nejvytěžovanějším hráčem Nymburka byl i ve VTB lize s minutáží 26:41. Z 26 zápasů nastoupil v 19 případech v základu. Celkově dal 345 bodů, doskočil 98 míčů a měl 65 asistencí. Tedy průměry 13,3b (26. místo v lize), 2,7d a 4,5a. Patřil zároveň také k nejvíce ztrátujícím hráčů týmu (55z), což je z části dané tím, že byl jedním z nejčastějších držitelů míče.

Tre Simmons v zápase proti Virtus Roma

Jak se po sezoně cítíš, jak náročný to byl pro tebe ročník?

Momentálně se cítím hodně dobře. Nečekal jsem, že se po tak dlouhé sezoně a 80 zápasech budu cítit až takhle dobře. Ale to neznamená, že od srpna do května to nebyla pořádná zabíračka. Teď po vítězném finále KNBL jsem ale v pohodě. Je to dané i tím, že v závěru sezony už jsme hráli pouze jednu soutěž.

Co si vybavíš, když si na průběh sezony vzpomeneš?
Cestování, hodně zápasů, letadla, autobusy, dobré i horší hotely. Také to, že jsme často nehráli všichni pohromadě, což je potřeba si uvědomit, když tuhle sezonu hodnotíme. Některé věci nešly tak, jak jsme předpokládali, ale to se prostě stává. Na druhou stranu jsme v závěru dosáhli některých cenných výsledků ve VTB lize a finále jsme zakončili s jistotou po výborných výkonech.
Tre SimmonsJak si sám na sobě pozoroval svou formu během sezony. Budeš souhlasit s tím, že se zlepšovala a nejsilnější byla právě na konci?
Ano. Takhle to mám ale často. S tím, jak sezona běží, přichází i moje zlepšení. Nevím, proč to tak je. Rád bych hrál co nejlépe i na začátku, ale je to tak, že opravdu dobře jsem se cítil až později. Samozřejmě že i pak jsem měl výkyvy, nejde být úplně konzistentní při takové porci zápasů.

Jak sis užil finále s Děčínem?
Hodně, bylo to finále a na atmosféře to bylo znát. I když ta v Děčíně byla výjimečná. Tohle jsem v Česku ještě nezažil a to jsem tu několik sezon odehrál. Jedině Opava se k tomu přiblížila. Vždycky mě to nakoplo.

Kde se vidíš v příští sezoně?
Ještě nepadlo rozhodnutí. Příští týden jedu hrát do Portorika jejich play off za tým mého bývalého spoluhráče Carlose Arroya. A pak? Nevím, kde budu.

Nezůstaneš třeba v Portoriku? Měl bys to blíž domů.

Tam určitě ne.

Proč? Málo peněz?
Ne, peníze jsou tam OK, ale sezona je krátká. Začíná v březnu a končí v červenci.

Takže ti sezona ještě nekončí. Co ale plánuješ po ní?

Na svoje narozeniny pojedu do Las Vegas, vezmu svoje děti do Disneylandu, do Los Angeles. Budu se hlavně věnovat rodině, protože jsem ji v sezoně moc neviděl.
 
vloženo: 26.05.2015 08:00 / přečteno: 10026x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.