MINI KEMP V PLNÉM PROUDU

MINI KEMP V PLNÉM PROUDU

162 dětí do 12 let se o tomto víkendu učí basketbalovým dovednostem na třetím ročníku nymburského Mini Basket Víkend Kempu. V halách Komenského, Bios a v přilehlém sportovním areálu je tak v těchto dnech pořádný cvrkot. Nymburský kemp je totiž beznadějně obsazen.

Prodloužený víkend přichystal dětem v Nymburce čas plný zábavy spojený s tréninkem basketbalu. Do rukou zkušeného trenérského týmu vložili svou důvěru rodiče dětí nejen z města dvanáctinásobných republikových šampionů, ale i z blízkého či vzdálenějšího okolí.


Kemp je určený jak pro malé začátečníky, tak také pro již pokročilejší minibasketbalisty. Kromě výuky basketbalových dovedností jde hlavně o to iniciovat u dětí lásku k basketbalu a ke sportu vůbec. A to nejde jinak než tím, že se budou s míčem především dobře bavit.


„V první řadě se snažíme, aby si tu děti užili zábavu. Chceme, aby je hra bavila, aby se dozvěděli, že nabízí spoustu zábavy. Druhá věc je, že jim chceme předat zásobu různých cvičení, aby se mohli sami vyhrát, když budou v létě někde na plácku. Aby nepotřebovali pořád jen trenéra, který nad nimi bude stát v tělocvičně, ale abychom jim ukázali další škálu a dovedností, které by se mohli naučit. V neposlední řade se je snažíme směrovat správným směrem. To znamená odstraňovat špatné návyky, které třeba už starší děti mají, nebo jim ukazovat, čeho by se měli vyvarovat. Celkově jde o to ukázat dětem krásu basketbalu,“ řekl Luboš Růžička z trenérského týmu, který je zároveň asistentem v dospělém áčku Nymburka i u reprezentace.


Kemp je určený pro děti ročníků 2002 – 2008. Podle Luboše Růžičky se již dá v tomto věku poznat všeobecný pohybový talent, dá se poznat i hráč, který cítí míč. „Je to zatím složité vzhledem k biologickým i mentálním specifikům každého jedince, ale určitě se dá poznat, kdo by mohl bát dobrým hráčem nebo hráčkou,“ uvedl Luboš, zatímco se mu na hřišti ZŠ Komenského mění skupiny dětí.


Sám přiznává, že podobný kemp ho jako dítě k basketbalu nasměroval. „Oslnil mě tehdy natolik, že jsem u basketbalu přes spoustu dalších lákadel zůstal. A tohle je právě účel kempů, aby děti poznaly co nejvíce kamarádů, se kterými budou mít společný koníček a tím je sport obecně, nebo basketbal. A zároveň aby poznaly, že sport není jenom dřina, ale i velká zábava,“ dodal Luboš Růžička.


Součástí programu jsou také různé hry o ceny, turnaj 3 na 3 nebo beseda, autogramiáda a společné focení s českým reprezentantem a hráčem Nymburka Petrem Bendou, který se s vámi podělí o své zážitky s dětmi v zítřejším rozhovoru.


Basketbalová akademie v létě pořádá nebo různými formami podporuje ještě další tři Mini Basket Víkend Kempy. Po Nymburce budou následovat kempy v Novém Strašecí a Praze (12. – 14. června), a v Hradci Králové (dva příměstské kempy, 29. června. - 3. července, a 6. - 10. července). Volná místa jsou už jen na kempech v Praze a Hradci Králové. Informace o přihláškách naleznete na webových stránkách Basketbalové akademie zde: http://www.bcm-nymburk.cz

 
vloženo: 30.05.2015 17:41 / přečteno: 9234x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.