CSKA MOSKVA ŠAMPIONEM VTB LIGY

CSKA MOSKVA ŠAMPIONEM VTB LIGY

VTB ligu, které se letos čtvrtý ročník za sebou účastnil i ČEZ Basketball Nymburk (konečné 14. místo) podle očekávání vyhrál favorizovaný CSKA Moskva, který ve finále přejel městského rivala Chimki Moskevská oblast 3:0 na zápasy. CSKA se tak kromě trofeje raduje i ze zisku ruského titulu.

Kouč vítězů Dimitris Itoudis dokázal ze svých hvězd sejmout zklamání ze třetího místa ve Final Four Euroligy a tým připravil na finálovou sérii s Chimki výborně. Mnozí možná čekali, že tým z předměstí Moskvy potrápí CSKA více, když ho dokázal v základní části v jednou ze dvou vzájemných soubojů porazit 107:104, ale nestalo se. Houževnatějším soupeřem se ukázal spíš v semifinále Nižnyj Novgorod, do kterého mimochodem pro příští sezonu přestoupil bývalý hráč Nymburka Rašid Mahalbašič.


I tak ale bude Chimki se sezonou spokojeno. Tým vedený Rimasem Kurtinaitisem i přes finálovou prohru nezůstal letos bez trofeje, když triumfoval v Eurocupu, čímž si ke spokojenosti vedení ambiciózního klubu zajistil konečně vytoužený návrat do Euroligy.


MVP play off se stal podle očekávání hráč CSKA. Větším překvapením je, že se jím stal Rus Andrej Voroncevič, nikoliv někdo z hvězdných Američanů. Sedmadvacetiletý forward ale ukázal v této sezoně velký progres. Po základní části získal ocenění pro nejlepšího ruského a nejlépe bránícího hráče VTB ligy.


Na třetím místě soutěže skončil Lokomotiv Kubáň Krasnodar, čtvrtý byl Nižnyj Novgorod. Šesté místo je určitě zklamáním pro letos euroligový tým UNICS Kazaň, před který se na páté místo vklínil i nováček soutěže Zenit Petrohrad.


Nymburku dává po nepříliš vydařené sezoně ve VTB lize částečný kredit fakt, že dva týmy z elitní ruské pětky dokázal v uplynulém ročníku porazit. Byl to Nižnyj Novgorod ve VTB lize a Petrohrad v Eurocupu. Výborné utkání odehrál také doma v Tipsport areně s CSKA, kterému po vyrovnaném průběhu podlehl o 13 bodů. Nymburk těsně prohrál i v Krasnodaru, což jen podtrhuje fakt, že se mu proti silným týmům VTB ligy dařilo. Bohužel ztrácel s těmi slabšími.

 
vloženo: 10.06.2015 17:51 / přečteno: 8800x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.