NÁVRAT LADISLAVA SOKOLOVSKÉHO

NÁVRAT LADISLAVA SOKOLOVSKÉHO

Ladislav Sokolovský už má o své budoucnosti jasno. Jedenáctinásobný mistr ČR a bývalý český reprezentant přijal po skončení hráčské kariéry nabídku Nymburka zapojit se do činnosti jeho Basketbalové akademie. Tam převezme jako hlavní trenér mistrovský tým U17.

Ladislav Sokolovský získal svých osm mistrovských titulů v dresu ČEZ Basketball Nymburk a když z týmu v roce 2012 odcházel do Opavy, dostal od vedení klubu nabídku k zapojení do mládežnického programu po skončení kariéry. Tu si v Opavě ještě o tři roky prodloužil. „Před koncem každé sezony se mě z vedení Nymburka ptali, jestli budu ještě pokračovat a vždycky respektovali, že chci ještě pokračovat jako hráč a dali mi čas,“ uvedl začínající trenér, který se u nymburských fanoušků těší mimořádné oblibě.


„Po takové době, jako jsem strávil v Nymburce, už se cítím jako Nymburák. Máme tu i zázemí s rodinou, proto je návrat mnohem jednodušší. Od vedení klubu jsem dostal nabídku na trénování mládeže, kam bych chtěl nejprve svou trenérskou kariéru směřovat. Kromě trénování sedmnáctky se budu podílet na dalších činnostech Basketbalové akademie, jako jsou spolupráce s partnerskými školami, přípravky, individuální tréninky a podobně,“ doplnil Sokolovský, jehož návrat do Nymburka vítá i sportovní ředitel klubu Michal Ježdík.


„Chceme dodržet filosofii naší Akademie stavět na kvalitní personalistice, proto si ceníme návratu Ládi Sokolovského, který byl dlouho úzce spjatý s Nymburkem jako hráč. Je fajn, že se podařilo uskutečnit, co jsme si jeho odchodu z Nymburka domluvili. Tedy to, že se po skončení kariéry zapojí do mládežnického programu. Ne vždy se takové dohody podaří naplnit,“ uvedl Michal Ježdík.


„Tady však byl velký zájem ze všech stran a pro Basketbalovou akademii je to velmi dobrá zpráva. Je to člověk, který má velké zkušenosti hráče i organizátora. My se mu budeme snažit pomoci i v další kariéře trenéra, protože přeci jen tohle už bude soustavná a každodenní činnost. Je to něco jiného než trenérská výpomoc. Věřím, že pro obě strany to bude velmi prospěšná a přínosná spolupráce,“ pochvaluje si sportovní ředitel Nymburka.


Sokolovského první trenérská štace bude hned i mistrů ČR. První titul pro Basketbalovou akademii získala sedmnáctka letos na jaře na domácím Final Four a zhruba polovina tymů zůstane stejná. „Nějaké zkušenosti s trénováním mládeže mám již z Opavy, ale je to samozřejmě velká výzva, převzít tým šampionů. Očekávání budou vysoká, což jsou ostatně v Nymburce vždycky, ale o něco málo důležitější než výsledek (který je samozřejmě až na prvním místě), bude, co dokážu mladé hráče naučit. Hlavní cíl je připravovat basketbalisty pro českou nejvyšší soutěž a byli bychom rádi, pokud by se nám to každý rok aspoň v jednom případě podařilo,“ dodala nová trenérská posila.

 
vloženo: 26.06.2015 18:06 / přečteno: 9177x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.