POTENCIÁLNÍ HRÁČI NBA V ČR

POTENCIÁLNÍ HRÁČI NBA V ČR

O tom, že díky účasti Nymburka v evropských pohárech přijíždějí kvalitní a zajímaví hráči se lze přesvědčit každou chvíli.

Server basketmag.cz dnes uveřejnil zprávu o mladých Evropanech, kteří se v příštím roce budou pokoušet prosadit v draftu do NBA. Citujme:

„Z nejznámějších mladých Evropanů usilujících o úspěch v nadcházejícím draftu NBA svá jména ponechali v osudí především Turek Osman z Efesu, Polák Ponitka z Ostende, Španěl Hernangomez ze Sevilly, Chorvat Hezonja z Barcelony a Lotyš Porzingis ze Sevilly. Hezonjovi se nejčastěji přisuzuje místo v první desítce, Porzingisovi dokonce číslo 5.“

 

V posledních dvou letech byli k vidění na českých palubovkách hned tři z pěti výše vyjmenovaných vycházejících hvězd.  

 

V dresu Oostende v sezoně 2013/14 hrál Polák Mateusz Ponitka (#14) ročník 1993 – Forward. V prvním zápase nastřílel Nymburku 14 bodů, v odvetném zápase v Praze pak ještě o 4 body více. V obou zápasech si k tomu připsal ještě po třech doskocích a v obou zápasech na něj trenér Oostende sázel. V prvním odehrál 25:51 minuty a ve druhém o půl minuty více.

 Mateusz Ponitka #14

V sezoně 2014/15 nastoupili na palubovku v Tipsport Areně v dresu Sevilly dva podkošoví hráči. Španěl Guillermo Hernangomez (#14), ročník 1994 – Center v Praze odehrál pouze necelých pět minut v základní sestavě, pak už kouč Sevilly více využíval Ondřeje Balvína. I tak ale Guillermo nastřílel 6 bodů a doskočil dva míče. V prvním zápase ve Španělsku si však užit více času, když si za 23,5 minuty připsat double-double za 13 bodů a 10 doskoků.

 Guillermo Hernangomez #14

Lotyš Kristaps Porzingis (#6), ročník 1995 – Center byl také vytíženějším hráčem na domácí palubovce. Za 25:10 minuty byl druhým dvojciferným střelcem s 11 body, ke kterým přidal 6 doskoků. Ve druhém zápase strávil na palubovce o 11 minut méně a stihl jen 5 bodů a 2 doskoky.

 Kristaps Porzingis #6
   
 
vloženo: 18.06.2015 17:54 / přečteno: 10331x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.