JW: ŽÁDNÝ DOTAZ NA LEBRONA

JW: ŽÁDNÝ DOTAZ NA LEBRONA

Jiří Welsch má z basketbalovými kempy pro děti velké zkušenosti. Celých šest let pořádal vlastní, proto ho v sobotu na prvním pražském Next Mini Basket Víkend Kempu nemohlo vůbec nic zaskočit. Ale na dětech bylo vidět, že si uvědomují, s jak velkou hvězdou právě mají co do činění.

Jak hodnotíš svou návštěvu tady na prvním ročníku kempu na ZŠ Fr. Plamínkové?

Je to tu fajn. Ani jsem nevěděl, jak dobré hřiště tady mají. Překvapil mě i počet dětí, který se tu blíží k padesátce. To je dobrá účast.


Zúčastnil si se sám jako kluk nějakého podobného kempu.

V roce 1995 jsem se účastnil tehdy známého kempu v Poděbradech. Pak už jsem na to neměl čas, protože každé léto jsem měl vždycky akci s nějakým reprezentačním týmem. Takže jsem kempy moc neobjížděl, ale na tomhle jednom jsem byl.


Jak tě to do budoucna ovlivnilo?

Hodně. Vždyť tam byli trenéři jako Michal Ježdík nebo František Rón a pořádal ho dnes už zesnulý pan Karel Hercik. Trénovali nás tam ligový hráči, což byla úplně nová zkušenost. Předtím jsem je viděl jen běhat po ligových palubovkách. A hlavně jsem se tam potkal s kluky, se kterými jsem se pak setkal v juniorských reprezentačních výběrech. Určitě to na mě mělo hodně pozitivní vliv.


Ty jsi sám podobné kempy pořádal, proč jsi přestal?

Pořádal jsem je šest let do roku 2008. Přestal jsem hlavně z časových důvodů. Začínalo toho už být moc. Měl jsem devět měsíců sezonu v klubu, dva měsíce s nároďákem a z toho posledního měsíce volna jsem ještě týden dva strávil po kempech. Takhle to trvalo šest let v řadě.


Plánuješ, že kempy po skončení kariéry obnovíš?

Nevím, jestli se vrátím k organizování svých kempů. Myslím, že dnes už je podobných akcí docela dost.


Ale žádná nenese značku Jiří Welsch.

To je pravda, ale i tak je jich hodně a kvalitních. Jako třeba právě tahle dnešní. Určitě se ale budu takových kempů zúčastňovat víc.

Jak se ti líbily dnešní otázky, které ti děti pokládaly. Dostaly tě nějakou do úzkých?
Byla to klasická beseda. Mně se líbilo celkově, že děti byly aktivní a poslouchaly, že měly otázky. A kdyby se nevyhlásil konec, tak bychom tam možná seděli do teď. To samo o sobě je fajn. Je samozřejmě vidět, že některé děti o tom více přemýšlí a poslouchají a některé nejsou moc zvyklé dávat pozor a ptají se na věci, které už zazněly, ale to k tomu patří a je to pak legrace.

A zaskočil tě tedy nějaký dotaz?
Vůbec ne. Většinou když se děti dozví, že jsem hrál LeBronem Jamesem, tak se na něj hned začnou ptát. Jaký je, jaké to bylo s ním hrát… Ale dneska? Žádný dotaz na LeBrona, takže to byla asi největší změna.
 
vloženo: 14.06.2015 11:00 / přečteno: 9214x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.