SOBOTA NA MČR

SOBOTA NA MČR

Předposlední den byl na Mistrovství ČR U14 i na Národním finále U11 věnovaný zápasům o pořadí před zítřejšími rozhodujícími zápasy.

Mladší žáci U14 měli na programu pouze jeden zápas, který rozhodoval o tom, zda budou zítra bojovat o páté nebo sedmé místo. Soupeřem jim bylo družstvo z Jihlavy, které hraje pod názvem BC Vysočina. Jihlavští hráči se umístili ve skupině A na čtvrtém místě, když nevyhráli ani jeden zápas, jenže potrápili vítěze skupiny z Pardubic a prohráli jen rozdílem deseti bodů.

Utkání bylo vyrovnané jen v prvních čtyřech minutách (11:10). Pak dal trojku Košnar, k ní jsme přidali dalších pět bodů a malinko se od soupeře utrhli. První čtvrtina ještě skončila poměrně vyrovnaně. Ve druhé dokázala Vysočina ještě snížit na rozdíl dvou bodů (14.minuta = 24:22), ale pak už hráči soupeře dali do konce čtvrtiny jen dva body a to znamenalo, že náš náskok po zásluze naskočil až na dvacet bodů. To však ještě nebylo všechno. Do poloviny třetí čtvrtiny jsme přidali další body a deset minut rozdělených z poloviny mezi druhou a třetí čtvrtinu jsme vyhráli 30:1!!! Z takové rány se už Vysočina neprobrala. Poslední čtvrtinu sice soupeř vyhrál, ale to nic nemění na faktu, že jsme se po vítězství 75:53 probojovali do zápasu o páté místo s NH Ostravou.

Ostrava v základní části porazila Vysočinu 92:56 a v sobotu porazila Litoměřice 84:72. Trenérem je Marek Stuchlý.

Body v utkání s Vysočinou: Fišera 18, Svoboda 13, Benák 9, Sapaly Nathan 8, Košnar 7, Sapaly Nikola 6, Janovský 6, Brož a Lorenz po 4, čtvrtiny: 23:16, 21:8, 23:13, 8:16.

 

Nejmladší minižáci museli nejprve odehrát velice důležité utkání proti TJ Loko Plzeň, které rozhodovalo, zda budeme bojovat o první až čtvrté nebo páté až osmé místo. Nezalekli jsme se ani třetího soupeře a udělili mu další lekci výhrou 78:48. Ve vedení jsme byli od začátku do konce i přesto, že ve druhém poločase se na hřiště dostali i nejmladší žáci a hráli jsme hodně individualisticky. Nicméně na konečném výrazném vítězství to nic nezměnilo. Na skóre jednotlivých čtvrtin je jasně vidět, s jakou energií jsme k utkání nastoupili: 23:4, 23:14, 16:12, 16:18.

 

Ve druhém dnešním zápase jsme nastoupili proti Pardubicím, týmu, který v základní skupině dvakrát nadělil stovku, Roudnici porazil o 96 a ve čtvrtfinále porazil Písek 74:31. Domácí Pardubice presovaly po celém hřišti, dotírali na naše hráče, každou chvíli je zdvojovali nebo dokonce ztrojovali. Ale v přechodu přes půlku jsme zase tolik míčů neztratili. Šikovnými přihrávkami jsme se dostali až na dostřel soupeřova koše. Jenže i zde naše hráče neustále obráběly ruce i nohy pardubických hráčů. Bylo těžké se prosadit, zvlášť když se nám střelecky v prvních třech čtvrtinách nedařilo. Naši hráči se rozhodně nevzdávali a mnohokrát bojovali na zemi o volné míče. Nicméně přes všechnu snahu se skóre vyvíjelo v první až třetí čtvrtině výrazně lépe pro Pardubice. Teprve v poslední osmiminutovce se zápas vyrovnal a poslední čtvrtinu jsme vyhráli. Za pozornost stojí i velký souboj v hledišti, bubeníci se snažili a hlasivky obou táborů nezahálely ani minutu. Bylo to opravdu divoký zápas.

Konečný výsledek: 78:49, čtvrtiny: 25:11, 13:6, 20:9, 20:23

Zítra od jedenácti hodin změříme síly s BC Vysočina o bronzové medaile. 

 
vloženo: 22.04.2017 23:21 / přečteno: 8022x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.