NA MČR BOJUJEME STATEČNĚ

NA MČR BOJUJEME STATEČNĚ

Jak si vedly naše týmy žáků U14 v Brně a minižáků U11 v Pardubicích na Mistrovství ČR v pátečních zápasech? Tři výhry a jedna prohra. Bojují statečně.

Přednost dáme mladším. Ti na svém prvním velkém turnaji hned první zápas vyhráli. Soupeřem jim byli Tygři Praha, na první pohled zkušenější a lepší tým. Ale naši nejmladší se do Tygrů zakousli hned od úvodního rozskoku a první čtvrtinu vyhráli rozdílem 12 bodů. Soupeř nedokázal najít zbraň na naši výbornou obranu. „Kluci bojovali všude i na zemi,“ líbil se trenérce Hubálkové hlavně přístup všech hráčů. V dalším průběhu se Tygři ze studené sprchy úvodní čtvrtiny trochu osušili, ale ani to nestačilo, aby vyhráli alespoň jednu čtvrtinu. Naši hráči si tak systémem start - cíl došli pro cenné vítězství 60:38 (čtvrtiny: 16:4, 21:16, 13:12, 10:6).

 

Ve druhém zápase nastoupili naši hráči proti Ostravě. Ti se zdáli být agresivnější a běhavější než první soupeř. Rozhodčí připustili tvrdší hru, ale nakonec se ragby vyklubal basketbal. V utkání jsme měli opět výborný začátek, vedli jsme rozdílem lehce nad deset bodů a první desetiminutovku jsme nakonec vyhráli 21:13. Jenže druhá čtvrtina nás nezastihla v ideálním rozpoložení. Ostrava se nadechla a dokázala nás přehrát a dokonce do druhého poločasu jít s tříbodovým náskokem. Ve třetí čtvrtině se však naši nepřestávali rvát o výsledek. Výborně bránili, a byť se v útoku neprosadili tolik jako v první čtvrtině, dokázali vývoj zápasu otočit. V poslední čtvrtině už neprohrávali a nakonec dokázali Ostravu porazit 63:58 (čtvrtiny: 21:13, 12:23, 14:8, 16:14)

 

Dnes je čeká od 9 hodin důležitý zápas proti Loko Plzeň, která ve vyrovnané skupině C skončila na druhém místě. Pokud naši vyhrají, obsadí nejhůře 4.místo, pokud prohrají, budou bojovat o páté až osmé místo. Ať už to dopadne jakkoliv, můžeme být s našimi výkony spokojení.

 

 

Sobotní ranní utkání pro nás nezačalo dle představ, a i když jsme v první čtvrtině soupeře přehrávali, nechtěli jsme se rozběhnout do volných rychlých protiútoků, a tak jsme s Litoměřicemi drželi vyrovnaný stav utkání. To jsme dokázali zlomit ve svůj prospěch až v posledních 5 minutách utkání po zlepšeném útočném doskoku. Velmi vyrovnané utkání, ve kterém rozhodovaly maličkosti a zejména naše větší touha po vítězství. Výsledek souboje s Litoměřicemi 84:74 nám zajistil odpolední zápas "o všechno".

 

S domácím celkem Brna šlo o "kdo z koho" respektive vítěz postupoval do semifinále a poražený do skupiny o 5.-8. místo. Do utkání jsme vstoupili nebojácně, nicméně na konci prví čtvrtiny se Brno dostalo do vedení, které již nepustilo až do konce zápasu. I když se hráči snažili, nedokázali zahodit střelecký "stud" a po celý průběh zápasu a báli střílet ze střední a dlouhé vzdálenosti, což byla přesně voda na mlýn zataženě a dobře bránícímu Brnu. V určitých pasážích zápasu jsme byly lepším týmem, ale v klíčových momentech se projevila vyhranost domácích hráčů, kteří nepřipustili žádné drama a uštědřili nám druhou porážku v MČŘ, která znamená souboj o 5.-8. místo.  Nymburk : Brno 54:67.

 

Jsme velmi rádi za nabírání zkušeností, které zúročíme v nadcházejících letech, stále se jedná o žákovskou kategorii, která má díky vyrovnanosti svého kádru v BA Nymburku dobrý potenciál do kategorie U15.

 
vloženo: 22.04.2017 08:57 / přečteno: 8158x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.