SEMIFINÁLE BUDE, ALE NEVÍME KDY

SEMIFINÁLE BUDE, ALE NEVÍME KDY

Naši basketbalisté po třech volných dnech od pondělka zase trénují. Je to příprava „neadresná“ , na svého semifinálového soupeře totiž ještě čekají, stejně tak jako čekají na termín prvního zápasu.

Rozhodnout se může už tuto středu, pokud Opava na své palubovce promění mečbol na postup do semifinále. Zatím to má dobře rozehrané. Vyhrála hned první zápas v Praze a uhájila dvakrát i vlastní tvrz v Opavě. To znamená, že po pěti utkáních vede 3:2 na zápasy.

 

První dva zápasy si byly dost podobné, i když v opačném gardu. V prvním, vítězným proti Opavu udeřili hosté ve druhé poločase, který vyhráli o dvacet bodů. Ve druhém se zase trápila střelecky Opava a lépe střílející domácí Opavu přemohli především ve druhé čtvrtině, dalších několik hřebíků zatloukli ve třetí čtvrtině. V prvním opavském zápase se rozhodlo mezi 5. a 18.minutou. V tomto úseku přidali domácí každou minutou k náskoku více než jeden bod a dostali se do dvacetibodového vedení, které pak udrželi až do konce. Utkání číslo čtyři se lámalo v posledních pěti minutách třetí čtvrtiny. Z šestibodového vedení Opavy se vyklubalo 18 bodové a přes závěrečný nápor hostů, domácí duel nepustili. V doposud posledním zápase byla první, třetí i čtvrtá čtvrtina velice vyrovnaná, ale druhou vyhrálo USK o 15 a to rozhodlo.

 

Vzhledem k tomu, že ani Svitavy proti Pardubicím, ani Kolín proti Děčínu nedokázaly aktivovat svůj tým k většímu úspěchu než vyhrát jeden zápas doma, budou Pardubice a Děčín tvořit první semifinálovou dvojici, my s Opavou nebo USK druhou. „It doesn’t matter,“ ozývá se z úst oslovených zahraničních hráčů a „to je úplně jedno,“ odpovídají ti čeští na otázku, který soupeř by byl přijatelnější. Neznámosti soupeře pochopitelně odpovídají i tréninky. Hráči se pracují především na vlastní hře, cílená příprava na konkrétního soupeře začne až později. „Na konci sezony se už týmy nijak překvapit nemohou. Všichni víme, čeho jsou jednotliví hráči schopni,“ potvrzuje specifikum přípravy na konci a začátku sezony Vojtěch Hruban.

 
Co však nevíme, je začátek série. V současné době už přicházejí do úvahy jen dva termíny, protože čtvrtfinálová série Opava – USK skončí buď 4:2 nebo 4:3. Pokud tedy ve středu vyhraje Opava, začne semifinále 2.května v 18:30 a druhý zápas odehrajeme o den později. V případě, že by zítra Opava prohrála, bude semifinále začínat 5.května a pokračovat druhým zápasem také v Nymburce 6.května. 
 
vloženo: 25.04.2017 15:00 / přečteno: 8278x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.