MISTROVSTVÍ ČR ZAČÍNAJÍ

MISTROVSTVÍ ČR ZAČÍNAJÍ

Včera vstoupil první náš tým do závěrečné fáze sezony. Šest z osmi týmů se už probojovalo nebo kvalifikovalo do závěrečných bojů, ať je to Mistrovství republiky nebo Národní finále.

Dnes by se měl do Final Four probojovat ze čtvrtfinále i vítěz základní části extraligy – kadeti U17 kteří hrají třetí zápas v Prostějově dnes od 14:00. Vzhledem k předchozím výsledkům by to mělo být bez větších problémů. Díky tomu, že vyhráli extraligu, budou závěrečný turnaj pořádat v polovině května v hale na Komendě.

 

Připomeňme si krátce, jak se jednotlivé týmy dostaly do závěrečných fází. Junioři U19 skončili v extralize druzí za USK Praha, se kterým prohráli v obou zápasech, ale vzhledem k ostatním výsledkům bylo USK první jen díky lepšímu vzájemnému skóre. Ve čtvrtfinále se trochu trápili se sedmým Prostějovem, ve kterém však hrají tři velice dobří hráči Váňa, Nábělek a Szabo, jež v průběhu sezony kvůli zranění dlouho stáli, a proto se Prostějov pod vedením Petera Bálinta umístil tak nízko. Naši hráči vyhráli nakonec 3:1 na zápasy. Final Four se bude hrát na Folimance na konci dubna. 

 

Mezi závěrečnou osmičku nejlepších týmů v kategorii U14 se probojovali možná trochu nečekaně, ale zaslouženě mladší žáci U14. Ti měli cestu dvoustupňovou. Nejprve museli skončit do druhého místa v lize, aby se probojovali do extraligy. To se povedlo a v extralize zjišťovalo postup na Mistrovství ČR umístění do čtvrtého místa. Pochopitelně v extralize už byly zápasy podstatně těžší, ale přesto se naši hráči do Final 8 dostali.

 

Mistrovství ČR pro kategorii U14 již v Brně začalo ve čtvrtek. První den naši hráči prohráli pouze o dvanáct bodů se Sojkami Pelhřimov, s týmem, který ani jednou v extralize neprohrál. V utkání naši žáci nenašli recept na lépe hrající soupeře a prohráli 75:63, což je ale velice dobrý výsledek.

 

Starší minižáci U13 se potřebovali stát Přeborníky kraje, protože jen takový tým měl šanci hrát Národní finále. V krajské soutěži bylo tohoto roku více než polovina týmů „mimo soutěž“, protože měla na soupisce i starší hráče. Naši Akademici však v redukované tabulce byli nejlepší a po zásluze si vybojovali postup do Prahy, kde se Národní finále první květnový víkend koná.

 

Dvě nejmladší kategorie U12 a U11 hrály nepostupovou soutěž, to znamená, že na Národní finále jim nepomůže vítězství v Přeboru kraje, ale musí si účast vybojovat v kvalifikaci. Ve Středočeském kraji se do kvalifikace v obou kategoriích přihlásil pouze Kolín. V každé kategorii se hrály čtyři zápasy, dva doma a dva venku. Je potěšující, že všech osm zápasů jsme vyhráli a na Národní finále se kvalifikovali. Pro kategorii U11 začalo Finále dnes v Pardubicích, o rok starší minižáci začínají o týden později v Plzni. 

 
vloženo: 21.04.2017 14:03 / přečteno: 8755x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.