ZLATÍ HOŠI

ZLATÍ HOŠI

Kadeti naší Basketbalové akademie se popasovali s rolí favorita Final Four U17 se ctí a po vítězstvích v obou zápasech se stali Mistry České republiky kadetů U17 sezony 2016/17.

Připomeňme, že kadeti U17 vyhráli základní skupinu extraligy s jedinou porážkou v posledním dvaadvacátém kole. Ve čtvrtfinále si poradili s přehledem s BCM Orli Prostějov 3:0 na zápasy, přičemž především domácí utkání vyhráli vysokým bodovým rozdílem. To všechno jim zajistilo výhodu domácího prostředí při závěrečném turnaji čtyř nejlepších týmů Česka.
 

Do závěrečného turnaje se probojovaly týmy, které obsadily v základní skupině extraligy první čtyři místa. Naši kluci skončili na prvním místě, ale vyhlídky do Final Four zase nebyly zcela ideální. Proč? V semifinále je čekalo družstvo Snakes Ostrava, jediný jejich přemožitel. V případě postupu do finále se dalo předpokládat, že soupeřem bude družstvo USK Praha, tým, nad kterým jsme sice dvakrát vyhráli, ale vždy to bylo až v prodloužení.

 

Semifinále proti Snakes Ostrava, které trénuje David Panáček, bylo vyrovnané do 25.minuty. Hosté sice nevedli ani minutu, ale stále jsme se nemohli odpoutat na větší než sedmibodový rozdíl. Ostravští hráči vždy dokázali náznak našeho většího vzdoru odrazil jedním nebo dvěma koši a solidní obranou. Vůbec obrana byla hodně tvrdá a intenzivní. Klíčový moment utkání přišel na začátku 25.minuty za stavu 42:40. Následujících deset minut jsme vyhráli 20:2 a upravili na 62:42. Ostrava v posledních pěti minutách ještě sedmi body v řadě kosmeticky snížila naše vedení, ale od dvaadvacetibodové prohry 76:54 je to již nezachránilo.

 

Podobný výsledek (72:55) i průběh mělo utkání USK Praha proti Pardubicím.  Rozdílem bylo, že rozhodující šňůra započala už na začátku třetí čtvrtiny.

 

V neděli se od půl jedné hrálo o třetí místo. V utkání nejprve vedly Pardubice, dokonce až čtrnáctibodovým rozdílem (20:6), ale Ostrava se chytla ještě do konce prvního poločasu a dokázala vyrovnat stav po dvaceti minutách na 40:40. Ještě do poslední čtvrtiny se startovalo za těsného vedení Ostravy 58:57. Pardubice si pak vybraly slabou chvilku, přes obranu Ostravy nedaly ani bod a po čtyřech minutách prohrávaly 58:72. V koncovce pak třetí tým základní části nenašel sílu utkání otočit a se Snakes Ostrava si prohodil konečné umístění.

 

 Od tří byl na programu finálový souboj Nymburka a USK Praha. V prvních pěti minutách se hrálo hodně opatrně. Do zabezpečené obrany mnoho bodů nepadlo. V osmé minutě jsme se poprvé utrhli my. Plešingr a Kovář si pronajali pravý kout palubovky a pomohli si odsud dvěma trojkami k vedení po první čtvrtině 21:12. USK pochopitelně nesložilo zbraně a ještě do poločasu se přitáhli na 32:31. I podle skóre v poločase bylo vidět, že se hrála dobrá a nekompromisní obrana. Žádný tým nechtěl udělat chybu a pustit soupeře do trháku.

 
Celá třetí čtvrtina si vystačila s tříbodovým rozdílem ve skóre. Delší čas jsme byli ve vedení my, ale tak titěrný rozdíl nechával utkání stále otevřené.  Na konci 32.minuty bylo naposledy vyrovnáno. Na konci 37.minuty jsme rozdíl dostali na deset bodů, nejvíce v celém zápase. Samoura ještě trojkou vykřesal jiskřičku naděje, ale hrdina závěrečné čtvrtiny Vojta Vejvar mu ji dvěma body hned sfoukl a náskok jsme už udrželi. Po zblokované trojce pražského Chytila se konečně protrhla hráz radosti a štěstí. Po výsledku 65:56 jsme loňské stříbro proměnili ve zlato. 

Bohatou obrazovou dokumentaci najdete buď na webu akademie nebo webu Mistrovství ČR U17  
 
vloženo: 15.05.2017 10:20 / přečteno: 8381x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.