MINI BASKET VÍKEND KEMP 2017

MINI BASKET VÍKEND KEMP 2017

O víkendu pořádala Basketbalová akademie Nymburk dvou místech – v Nymburce a Novém Strašecí – dva basketbalové kempy pro hráče mladší 13 let. Radost z basketbalu přinesly kempy na 160 mladým nadějím.

Sto dvacet hráčů a hráček z okolí Nymburka na jednom kempu a čtyřicet z okolí Nového Strašecí na Rakovnicku na druhém kempu dostalo možnost více zaplout do tajů basketbalu pod vedením zkušených trenérů. V obou případech se jednalo o čtvrtý ročník.

 

V Novém Strašecí se o děti starali čtyři trenéři Lubomír Růžička (jako hlavní trenér), Jan Košař (z BA Nymburk), Aleš Rohel a Lenka Hojková. V Nymburce to byli především trenéři žákovských družstev František Tvrz, Michal Franěk, Eva Hubálková, Magda Nová, Šárka Vaněčková, Petra Hájková, Petr Svoboda, Aneta Pekárková, Patrik Nový,  Martin Vaněk nebo atletický trenér Michal Kocián. Hlavním trenérem a organizátorem byl Pavel Beneš a ke každé ze šesti skupině dětí byli ještě přiřazeni dva hráči basketbalové akademie většinou z kadetů U17 jako styční důstojníci.

 

Kemp v Nymburce probíhal na dvou venkovních hřištích, ve třech halách (ZŠ, BIOS, gymnázium) a na atletické dráze; v Novém Strašecí si kempeři vystačili s venkovním hřištěm. Pro případ deště byla i tam připravena hala.

 

Oba dva kempy měly připravený podobný program. Procvičovaly se individuální činnosti jako driblink, přihrávka, střelba, hra jedna na jedna, atletika. Ve druhé části kempu se odehrál turnaj družstev v basketbalu 3x3 a byly připraveny také hry pro nejmenší.

 

Nechyběla ani tradiční beseda s hráči ČEZ Basketball Nymburk. Do Nového Strašecí zamířil Vojta Hruban a do Nymburka si přišel popovídat Pavel Pumprla. Besedy v obou místech plynuly rychle,stejně tak jako následná autogramiáda. Pravdou je, že Pavel Pumprla měl v Nymburce ruku vypsanou daleko více. Oba hráči se také nechali „vyprovokovat“ k praktické ukázce. Oba zasmečovali a Pavel navíc ještě úspěšně vyzkoušel střelbu od vlastní šestky.

 

„Děti se lepší každým rokem, dělají velké pokroky a basketbal opravdu milují. Jejich energie, nasazení a ochota učit se nové dovednosti je neutuchající a jsem vždy velmi rád, když vidím usměvavé mladé hráče, jak se snaží informace od trenérů hned používat v praxi. Jsem vždy velmi rád, že se tohoto kempu v Novém Strašecí mohu účastnit,“ řekl Jan Košař.

 

„Kemp pořádáme čtvrtým rokem a stále je plno. Jsem rád, že můžeme pomoci dětem proniknout ještě hlouběji do tajů basketbalu. Je i pro nás pro trenéry potěšující, když vidíme, s jakým zájmem se děti každé činnosti věnují. Závěrečné turnaje jsou vždy vedeny s maximálním úsilím bez ohledu na to, kolik fyzických sil děti při v uplynulých hodinách ztratily,“ přidal své postřehy Pavel Beneš.

 

I na tomto místě připomínáme odkaz na fotogalerii, kde si můžete stáhnout všechny fotky v originálním rozlišení: www.bknbk.cz/kemp2017/1den

www.bknbk.cz/kemp2017/2den

www.bknbk.cz/kemp2017/3den

 
vloženo: 29.05.2017 18:48 / přečteno: 9364x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.