ŠTEGY V REPREZENTACI

ŠTEGY V REPREZENTACI

Pro Lukáše Stegbauera je tato sezóna velice významná. Byl ve výběru širší reprezentace, následně i účastníkem ME kadetů. Nyní byl opět nominován do národního týmu pro dvě "španělská utkání".

Měl jsi radost z nominace?

Mám ohromnou radost, že jsem byl opět vybrán do reprezentačního týmu. Splnil se mi tak sen znovu obléknout reprezentační dres. Reprezentovat svou zemi, to je a musí být pro každého sportovce ta největší pocta.

Udržet se v národním týmu bude určitě pro Tebe zásadní, přemýšlel jsi o tom?

Ano, určitě bych se chtěl s tímto týmem do Litvy na MS jako hráč podívat. Dělám pro to co nejvíce. Kromě sedmi tréninků týdně si ještě ve volném čase přidávám střelbu.

Bylo jistě příjemné potkat opět s těmi, se kterými jste vybojovali velký úspěch, jak to probíhalo?

Setkání bylo úžasné, moc jsme si všechno užili a já byl šťastný, že jsem i do španělské Zaragozy mohl s reprezentací odcestovat. Ze samotného města jsme toho moc neviděli, byli jsme stále v hale.

Ve Španělsku jste hráli dvě utkání, jak se Tobě i týmu dařilo?

První zápas jsme vyhráli 64:67. V tomto zápase jsem předvedl kvalitní výkon, hrál jsem 10 minut, dal jsem 5 bodů, ke kterým jsem přidal 3 doskoky. Druhý zápas jsme prohráli 71:57. V tomto zápase jsem dostal menší příležitost, ale i tak jsem žádnou chybu neudělal. Mám ze zápasů a svých výkonů dobrý pocit. Vím také, že mám stále co zlepšovat.

Lukáš Stegbauer

Lukáš při utkání kadetů U17 s Jindřichovým Hradcem


Neměl jsi problém se zapojit do týmu?

Žádné problémy jsem neměl. Fyzicky jsem na tom lépe než většina mých spoluhráčů z reprezentace, přesto vím, kde mám rezervy, snažím se na sobě pracovat. Trenéři mě velmi kvalitně připravili, za což jim děkuji.

Příprava, kterou v BCM Nymburk podstupuješ je velice náročná, jak ji zvládáš, vyhovuje Ti?

Ano, příprava je tvrdá, ale díky BCM a kvalitě trenérů moje výkonnost za poslední dva roky se zlepšila o sto procent a já se tak mohu prosadit mezi nejlepšími.

Jaké jsou Tvoje cíle do budoucna: škola, basketbal?

Tak v první řadě bych chtěl s naším týmem BCM U19 udělat dobrý výsledek (nejlépe vyhrát) na MČR U19, které se hraje již za týden. Další metou pro mne je dostat se do reprezentace pro účast na MS U17 v Litvě. Do budoucna? Především musím zapracovat na vzdělání, úspěšně dokončit střední školu, také by bylo dobré jít na vysokou. Mým dalším snem je hrát nejvyšší basketbalovou soutěž..
 
vloženo: 22.04.2012 23:02 / přečteno: 8627x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.